PDA

Bekijk Volledige Versie : httpd start niet



profinno
05/10/07, 18:50
Hallo allemaal,

Na een custombuild krijg ik de volgende error bij het opstarten van httpd. Wat kan ik hieraan doen? ik heb al gezocht op google enzovoort maar ik kan geen oplossing vinden.

server1:/usr/local/directadmin/customapache# /etc/init.d/httpd start
Starting httpd: Syntax error on line 30 of /etc/httpd/conf/httpd.conf:
Invalid command 'Order', perhaps mis-spelled or defined by a module not included in the server configuration

Alvast bedankt voor de hulp!

Groeten,

Henk-Jan

ichosting
05/10/07, 18:54
Even op regel 30 van de httpd.conf kijken wat daar precies staat.
Je vind deze in /etc/httpd/conf/httpd.conf (maar dat stond ook al in de error :))

profinno
05/10/07, 18:56
Op die regel vind ik het volgende:

<Limit GET POST OPTIONS PROPFIND>
Order allow,deny
Allow from all
</Limit>

Wat hier fout aan is?

ichosting
05/10/07, 19:16
Zo op het eerste gezicht niets. Maar het kan zijn dat er modules niet goed geladen worden.

Custombuild is ook nog in BETA, dus het is niet echt betrouwbaar nog. Hier zijn 2 servers fout gegaan. Dus toch maar gewoon weer de customapache :(

Geeft de log nog iets aan?

profinno
05/10/07, 19:20
Na de installatie heeft hij niks meer gelogd. Ik ben momenteel bezig met de customapache hopende dat dit zal gaan werken.

Wido
05/10/07, 19:32
De foutmelding zegt het al, je mist een geladen module.

Kan een klein foutje in de customerbuild zijn, niets ernstigs, je moet misschien even met de hand de module laden.

Zoeken op http://httpd.apache.org/ in de docs vertelt je zo welke module je nodig hebt.

profinno
05/10/07, 20:03
Zojuist gekeken naar de pagina die je me gaf maar ik kan niet wijzer worden welke modules ik mis.
Momenteel heb ik de onderstaande module draaiƫn met de fout die ik eerder in dit topic aangaf:

LoadModule php4_module /usr/lib/apache/libphp4.so

Mocht er iemand zijn die tijd heeft om dit te repareren dan wil ik hier € 50,- voor geven.

ichosting
05/10/07, 20:13
Stuur me de inloggegevens even per PM, dan kijk ik even voor je.

Wido
05/10/07, 20:50
Kom op, zoeken op de Apache site is niet moeilijk: http://www.google.com/search?as_q=Order&num=10&hl=en&ie=ISO-8859-1&btnG=Google+Search&as_epq=Version+2.0&as_oq=&as_eq=%22List-Post%22&lr=&as_ft=i&as_filetype=&as_qdr=all&as_occt=any&as_dt=i&as_sitesearch=httpd.apache.org&safe=off

http://httpd.apache.org/docs/2.0/mod/mod_access.html

Je moet dus mod_access laden wil je "Order" kunnen gebruiken.

swedendedicated
05/10/07, 20:51
Heb je php4 nodig? Zo nee, comment de lijn in httpd.conf zoja?
locate *libphp4.so* en de locatie in httpd.conf zetten

Als dat niet werkt; php4 opnieuw compilen in de custombuild van directadmin. usr/local/directadmin/custombuild en dan ./build php

profinno
05/10/07, 21:12
Bedankt voor de informatie. IChosting is momenteel bezig met het probleem, ik wacht het resultaat daarvan af.