PDA

Bekijk Volledige Versie : Data transfer zakt in na paar seconden



marcel5
13/07/07, 13:24
Ik heb een server gecolocate in het Easynet datacenter via Leaseweb, de server zit op een 100Mb netwerk poort. Als ik een 100mb.bin testfile binnenhaal, dan zakt de connectie na een paar seconden in. De gemiddelde datatransfer snelheid komt dan uit op ongeveer 5MB/s. Ik heb testfiles van op 3 verschillende locaties geprobeerd, ook van de testserver van Easyweb.

Als ik hetzelfde doe maar de server waarvan ik download zit op een 10Mb/s poort dan zakt de connectie op dezelfde manier in: eerste paar seconden volle snelheid, daarna naar 500Kb/s of minder. De server waarvan ik download is mijn testserver, die op het moment niet gebruikt wordt.

Wat zou hier de oorzaak van kunnen zijn? En belangrijker hoe los ik het op?
Ik transfer regelmatig grote hoeveelheden data, en dan is een 50% snelheidswinst toch een paar uur minder lang wachten.

dreamhost_nl
13/07/07, 13:40
En van waar af gebeurt de transfer? Mogelijkerwijs is de server in het LW netwerk niet het probleem, maar van waaraf de transfer wordt uitgevoerd...

marcel5
13/07/07, 14:04
Ik heb vanaf 3 verschillende plekken gedownload:

Vanaf Easynet server in hetzelfde netwerk (weet niet ik ik het adres hier kan geven)
http://www.proserve.nl/100mb.bin
Mijn eigen server in Evoswitch datacenter (op 10Mpbs poort)

t.bloo
13/07/07, 15:20
Mijn eigen server in Evoswitch datacenter (op 10Mpbs poort)
5MB/s op een 10Mb/s poort is onmogelijk...

marcel5
13/07/07, 17:00
Dat schreef ik ook niet :)

Als ik download van een server met een 100Mb poort haal ik 5MB/s
Als ik download van een server met een 10Mb poort haal ik 500kb/s

Hij zakt dus altijd in naar de helft van het maximum.

SmilieBG
20/07/07, 11:55
gewoon een gok, maar is netwerk kaart op je server (colocatie) goed ingesteld?

Dirkje
20/07/07, 12:29
Gaat het hierbij om een IDE schijf? Zoja, zet even via hdparm de snelheid (DMA) goed:
hdparm -d1 /dev/hda

Het kan ook je kernel zijn die de netwerkkaart niet goed ondersteund. Kijk dus even welke kernel je gebruikt en doe eventueel een upgrade naar een nieuwere kernel.

Als voorderest je server wel goed draait (geen spontane reboots, vastlopers etc.) kan het weinig zijn dan bovenstaand gegeven.
Succes!

marcel5
20/07/07, 21:14
Het kan ook je kernel zijn die de netwerkkaart niet goed ondersteund. Kijk dus even welke kernel je gebruikt en doe eventueel een upgrade naar een nieuwere kernel.

Als voorderest je server wel goed draait (geen spontane reboots, vastlopers etc.) kan het weinig zijn dan bovenstaand gegeven.
Succes!

De server draait perfect, en de harde schijf is ook snel zat dus het zou inderdaad de netwerkkaart kunnen zijn. Het was een vrij nieuw Asus moederbord en ik heb de drivers zelf moeten compilen (r1000 drivers voor AMD64 versie van Debian waren er nog niet standaard). Aangezien ik weinig ervaring had met Linux was ik al lang blij dat het werkte.

De kernel upgraden zie ik op het moment niet zitten, ik ben veel te bang dat ik alles in de soep draai. :) Dat doe ik wel op het moment dat ik er een server bij zet en ik 'm een weekje kan missen.

XBL
20/07/07, 22:35
TS, wat voor snelheid verwacht je zelf? De poort is waarschijnlijk geen 100MB/s maar 100mbit/s, wat een factor 8 verschil is (en haal daar nog de nodige overhead af).

marcel5
22/07/07, 15:03
TS, wat voor snelheid verwacht je zelf? De poort is waarschijnlijk geen 100MB/s maar 100mbit/s, wat een factor 8 verschil is (en haal daar nog de nodige overhead af).

Op een 100Mbit poort verwacht ik 9-10MB/s. In ieder geval meer dan 5MB/ seconde, of is dat volgens jou een normale snelheid voor een 100Mb/s poort?

Dirkje
22/07/07, 15:36
De server draait perfect, en de harde schijf is ook snel zat dus het zou inderdaad de netwerkkaart kunnen zijn. Het was een vrij nieuw Asus moederbord en ik heb de drivers zelf moeten compilen (r1000 drivers voor AMD64 versie van Debian waren er nog niet standaard). Aangezien ik weinig ervaring had met Linux was ik al lang blij dat het werkte.

De kernel upgraden zie ik op het moment niet zitten, ik ben veel te bang dat ik alles in de soep draai. :) Dat doe ik wel op het moment dat ik er een server bij zet en ik 'm een weekje kan missen.

Dat kan kloppen, maar als DMA niet aan staat, zal je HDD gewoon traag gaan werken :)

VinceSTM
22/07/07, 15:38
Doe eens voor de grap:

wget -O /dev/null http://nemesis.systechmedia.net/test/1000mb.bin > /dev/null

Dit download het bestand wel, maar zet het direct in de vuilnisbak. De snelheid vd harde schijf heeft daar dus geen invloed op.

Sphere
22/07/07, 23:40
Dat kan kloppen, maar als DMA niet aan staat, zal je HDD gewoon traag gaan werken :)

Niet als je genoeg CPU tijd hebt. DMA (Direct Memory Access) is ervoor om de CPU te ontlasten.

marcel5
23/07/07, 15:13
Doe eens voor de grap:

wget -O /dev/null http://nemesis.systechmedia.net/test/1000mb.bin > /dev/null
.


Het zit 'm inderdaad in de harddisk!

wget http://www.proserve.nl/100mb.bin
13:40:18 (5.06 MB/s) - `100mb.bin.2' saved [104857600/104857600]

wget -O /dev/null http://www.proserver.nl/100mb.bin > /dev/null'
13:42:31 (10.41 MB/s) - `/dev/null' saved [104857600/104857600]

(Voor het gemakt heb ik het even met een kleiner testbestand gedaan)

Bedankt VinceSTM! Ik ga toch nog even naar mijn DMA settings kijken dan :)