PDA

Bekijk Volledige Versie : VMWare - stap 2



tripple
30/06/07, 15:03
Nu het gelukt is om VMWare te installeren zal ik mij eerst wat in de handleidingen moeten verdiepen maar aangezien hier heel wat ervaren personen zitten kan ik mijn doelstelling misschien wat vlugger bereiken met jullile hulp.

Dit is mijn situatie:
De server hangt in DC met 1 nic aan het netwerk. Aangezien ik 3 IP's heb had ik dit zo ingesteld: eth1, eth1:0 en eth1:1
Verder draai ik shorewall die enkel poort 80 open zet voor iedereen. Er zijn dan nog wat poorten, bijv. ssh, die enkel vanop mijn fix IP bereikbaar zijn.

Dat werkt prima maar nu zou ik met mijn 2 niet gebruikte IP's virtueel willen gaan.

Tijdens de installatie had ik de keuze 'bridged', 'Host only' en 'NAT'. Ik heb voor het eerste gekozen. Maar wanneer ik vmware met eth1 liet bridgen (hmm) liep het fout. Nu heb ik gekozen voor eth1:1 en eth1:0 gewist.

Werkt goed, ghost systeem geconfigureerd met mijn derde IP draait maar kan geen verbinding maken met het internet. Via de console kan ik remote wel alles beheren.

Ergens voel ik dat ik er een zootje van aan het maken ben. Wie kan mij op weg helpen?

Hartelijk dank.


Nu het gelukt is om VMWare te installeren zal ik mij eerst wat in de handleidingen moeten verdiepen maar aangezien hier heel wat ervaren personen zitten kan ik mijn doelstelling misschien wat vlugger bereiken met jullile hulp.

Dit is mijn situatie:
De server hangt in DC met 1 nic aan het netwerk. Aangezien ik 3 IP's heb had ik dit zo ingesteld: eth1, eth1:0 en eth1:1
Verder draai ik shorewall die enkel poort 80 open zet voor iedereen. Er zijn dan nog wat poorten, bijv. ssh, die enkel vanop mijn fix IP bereikbaar zijn.

Dat werkt prima maar nu zou ik met mijn 2 niet gebruikte IP's virtueel willen gaan.

Tijdens de installatie had ik de keuze 'bridged', 'Host only' en 'NAT'. Ik heb voor het eerste gekozen. Maar wanneer ik vmware met eth1 liet bridgen (hmm) liep het fout. Nu heb ik gekozen voor eth1:1 en eth1:0 gewist.

Werkt goed, ghost systeem geconfigureerd met mijn derde IP draait maar kan geen verbinding maken met het internet. Via de console kan ik remote wel alles beheren.

Ergens voel ik dat ik er een zootje van aan het maken ben. Wie kan mij op weg helpen?

Hartelijk dank.

edit:
1 boek verder denk ik de oplossing al te weten.