PDA

Bekijk Volledige Versie : Counter Strike 1.6 Server in serverlist



PaulE
02/03/07, 11:32
Hoi!

Momenteel gebruik ik dit om een Counter Strike server te starten:

./hlds_run -game cstrike +maxplayers 12 +map de_dust2 +ip 84.244.147.19 +port 27015 +sv_lan 1

Het probleem is, dat de gameserver niet in de serverlist komt te staan..
Ik weet niet of ik iets fout doe in mijn command :S

Mensen kunnen gewoon joinen als ik het IP geef..
Ik dacht eerst dat +sv_lan 1 er iets mee te maken had, maar als ik die op +sv_lan 0 zet, kan ik er niet in komen :P

1) Hopelijk kan iemand mij hiermee helpen..
2) Hoeveel dataverkeer gaat een public server innemen?

Groeten,
Paul

SF-Jeroen
02/03/07, 11:39
Ranked moet uiteraard bij Gamespygeregistreerd worden, wat alleen kan als je officiele dealer bent (hoorde ik ook pas geleden)

http://www.cstrike-planet.com/tutorial/1

Voor Steam:

Q: Why doesn't my server appear on the steam lists?
1) Router problems
2) Filter Problems. You may have your bame-browser filters set incorrectly.
3) sv_region problem. By default sv_region is set to 255. It may not appear on any steam lists with that setting.

here's natural-selection's server.cfg
nsp/server.cfg wrote:

// Must specify sv_region, or it won't show up in Steam server browser
// 0: US East coast
// 1: US West coast
// 2: South America
// 3: Europe
// 4: Asia
// 5: Australia
// 6: Middle East
// 7: Africa
sv_region 3

Bento
02/03/07, 15:41
Ranked moet uiteraard bij Gamespygeregistreerd worden, wat alleen kan als je officiele dealer bent (hoorde ik ook pas geleden)

http://www.cstrike-planet.com/tutorial/1

Voor Steam:

Q: Why doesn't my server appear on the steam lists?
1) Router problems
2) Filter Problems. You may have your bame-browser filters set incorrectly.
3) sv_region problem. By default sv_region is set to 255. It may not appear on any steam lists with that setting.

here's natural-selection's server.cfg
nsp/server.cfg wrote:

// Must specify sv_region, or it won't show up in Steam server browser
// 0: US East coast
// 1: US West coast
// 2: South America
// 3: Europe
// 4: Asia
// 5: Australia
// 6: Middle East
// 7: Africa
sv_region 3

Er bestaat niet zoiets als een ranked CS server.
Gewoon sv_region 3 in server.cfg moet het werken. Kijk eens of je hem kan vinden op www.serverspy.net, ik kan vaak ook mijn eigen server niet vinden in de serverlist terwijl anderen dat wel weer kunnen ;)

frvge
03/03/07, 16:01
Hmz, hier ook problemen mee.

PaulE
03/03/07, 20:37
sv_region 3 maakt geen verschil...

3j3ct
03/03/07, 21:18
welke poorten heb je allemaal opengezet?

PaulE
03/03/07, 21:19
27015 ;) De standaard port voor CounterStrike :)

Bento
03/03/07, 23:41
je draait m thuis?

Sorcer
04/03/07, 00:06
De volgende poorten moeten open:

Incoming UDP to local destination 27015.
Outgoing UDP to remote destination 27010, 27012, 27040.
Outgoing TCP to remote destination 7002.

Bento
04/03/07, 00:20
of plaats m gewoon in DC, (thuis vaak probs vroeger) nu nergens last meer van :)

Sorcer
04/03/07, 00:55
of plaats m gewoon in DC, (thuis vaak probs vroeger) nu nergens last meer van :)

Snap niet helemaal je punt. Het werkt precies hetzelfde als je hem in het DC zet. Je zult dan ook je firewall moeten openzetten voor de poorten. Wat is nu precies het punt dan? :)

En wat bedoel je precies met "vaak problemen"? Je kunt een gameserver gewoon thuis hosten maar natuurlijk moet je wel kijken naar wat voor verbinding je hebt en wat de specs zijn van je PC.

Natuurlijk heeft een DC een voordeel dat daar grotere lijnen liggen.

Nielsvk
04/03/07, 11:58
Nee, daar staan ze als goed is allemaal open. Je moet ze zelf dichtzetten ;)

PaulE
04/03/07, 12:06
Hij staat ook in het DC ;)
Dat is juist het probleem..
Thuis heb ik 27015 zowel TCP als UDP open, en dan werkt een server gewoon.
Maar bij het DC werkt het niet :S Terwijl 27015 ook open staat.. :S

Nielsvk
04/03/07, 12:12
Gebruik je iptables? Type dit in je SSH console:


iptables -A INPUT -p tcp --dport 7002 -j ACCEPT
iptables -A INPUT -p udp --dport 27010 -j ACCEPT
iptables -A INPUT -p udp --dport 27012 -j ACCEPT
iptables -A INPUT -p udp --dport 27040 -j ACCEPT
iptables -A INPUT -p udp --dport 27015 -j ACCEPT

Daarna:



/etc/init.d/iptables save
/etc/init.d/iptables restart

3j3ct
04/03/07, 12:31
TS is vergeten erbij te vermelden dat het om een cracked server gaat waardoor het gelijk een ander verhaal word.....

B3rt
04/03/07, 17:42
Ik mis trouwens ook in de startuo de config file: +exec server.cfg
Geen idee of dat erbij moet staan maar ik zet het er altijd bij.

Echter als het hier echt om een cracked server gaat dan zijn deze topics hier niet gewenst!

PaulE
04/03/07, 18:08
de config wordt automatich uitgevoerd, server.cfg in de map cstrike/

Sorcer
04/03/07, 18:31
de config wordt automatich uitgevoerd, server.cfg in de map cstrike/

Ik neem aan dat je mijn vorige post met de poorten hebt opengezet? Daarbij moet je natuurlijk een IP geven aan de server en een poort. Deze Port dien je dan ook open te zetten van de server zelf. Dan moet het toch echt werken!

frvge
04/03/07, 18:34
Ik las dat alleen servers met een laag IP in de lijst staan. Bij mij komt hij ook niet in de lijst voor. iptables en apf staan uit en heb al heel veel geprobeerd... Heel af en toe kan ik hem zien via de Favorites, maar meer niet dan wel (hoewel hij wel draait, kan Steam geen games op het IP vinden).

PaulE
04/03/07, 20:28
Ik las dat alleen servers met een laag IP in de lijst staan. Bij mij komt hij ook niet in de lijst voor. iptables en apf staan uit en heb al heel veel geprobeerd... Heel af en toe kan ik hem zien via de Favorites, maar meer niet dan wel (hoewel hij wel draait, kan Steam geen games op het IP vinden).Wat houdt een laag IP in als ik vragen mag? :P


Ik neem aan dat je mijn vorige post met de poorten hebt opengezet? Daarbij moet je natuurlijk een IP geven aan de server en een poort. Deze Port dien je dan ook open te zetten van de server zelf. Dan moet het toch echt werken!Nee, dat heb ik nog niet geprobeerd.
Ik ben niet de eigenaar van de server, ik heb er wel rechten op, maar ik ga er niet op kloten ;)
Vraag het binnenkort wel aan hem of hij het wilt open zetten! :P

frvge
05/03/07, 02:11
Wat houdt een laag IP in als ik vragen mag? :P

Geen flauw idee :p Las het ook maar. Hun argumentatie was dat er bijv 8000 servers zijn, en dat de Master Server er maar 3000 laat zien oid :huh:

:rolleyes: