PDA

Bekijk Volledige Versie : Eigen DNS



Costeijn
13/01/07, 16:22
Ik heb zojuist een domein (domein.nl) registreert bij transip en kreeg de keuze om een eigen nameserver te gebruiken of die van hun te kiezen. Nu zou ik graag een eigen primairy nameserver willen draaien op windows 2003. Maar hoe gaat dit in zijn werk. Ik kan niet ns1.domein.nl gebruiken, omdat het domein nog niet actief is. Moet ik dan eerst de nameservers van transip opgeven en als het domein actief is wijzigen naar ns1.domein.nl Ik heb al op mijn server een zone aangemaakt voor domein.nl met de A records etc. Maar kreeg een foutmelding tijdens de registratie dat de nameserver ns1.domein.nl niet bereikbaar zou zijn. (Wat eigenlijk best logisch is, omdat het domein nog niet actief is.)

Wie zou mij hier mee uitleg over kunnen geven?

Alvast bedankt.

Jovana
14/01/07, 00:54
Je moet eerst zorgen dat de DNS server up and running is. Domein toevoegen, de juiste records aan maken en even hier testen of de server door de keuring heen komt: http://www.sidn.nl/ace.php/c,727,778,,,,Nameserver_check.html

Bullcat
14/01/07, 00:58
Je kan beter deze link gebruiken voor het testen ! http://www.dnsstuff.com

xserve
14/01/07, 03:25
Als je maar 1 server hebt voor zowel de eerste als de tweede nameserver, kun je beter de nameservers van transip instellen. Zeker als je dan ook gebruik maakt van hun backup MX. Mocht je server dan uitvallen heeft dat geen gevolgen voor het resolven van je domeinnaam en komt je mail uiteindelijk ook gewoon binnen.

Costeijn
14/01/07, 10:30
Als je maar 1 server hebt voor zowel de eerste als de tweede nameserver, kun je beter de nameservers van transip instellen. Zeker als je dan ook gebruik maakt van hun backup MX. Mocht je server dan uitvallen heeft dat geen gevolgen voor het resolven van je domeinnaam en komt je mail uiteindelijk ook gewoon binnen.

Ik gebruik mijn server als primaire nameserver en die van transip als secundaire.

crazycoder
14/01/07, 10:47
Gebruik gewoon de dns van transip.

Wil je het toch lekker zelf doen, lees dan iets als:
http://support.microsoft.com/kb/291382/nl
en
http://www.petri.co.il/install_and_configure_windows_2003_dns_server.htm

Jij moet jouw server wijs gaan maken dat ie zelf ns1 is. Kan je verder niet zo gek veel andere tips geven. Behalve voor lokaal gebruik draai ik geen dns op windows en wil het zeker zo houden.

Meer tips kan je via google vinden zoek maar eens op:
windows 2003 dns server

Costeijn
14/01/07, 10:58
Ik krijg op dit moment deze melding bij sidn:


** Summary: REJECTED cosweb.nl.
Some problems need to be fixed:
- One configuration error.
** Full check report:
* general reports

Error: at least two visible distinct name servers are needed.
* primary name server "ns1.cosweb.nl."

cosweb.nl. 3600 IN SOA ns1.cosweb.nl.
hostmaster.cosweb.nl.
(19 4H 30M 1D 1H)
Hint: serial in SOA often formatted as YYYYMMDDnn.
#### fail


Hier mijn records:

4934

@crazycoder

Ik heb dit domein registreerd voor het spelen met dns instellingen endergelijke. Gewoon een leermoment. Je moet ergen beginnen toch?

fromalk
14/01/07, 13:32
Ik ben niet zeker mar ik vermoed dat hij gewoon 2 nameservers wilt?

Je kan dit misschien alsvolgt oplossen
ns1 > eigen dns
ns2 > transip
ns3 > opnieuw eigen dns

en ns1 en 3 stel je dan in op je dns server?

Costeijn
14/01/07, 13:44
Na weer opniew aangevraagd te hebben krijg ik dit:


Uw aanvraag 'nieuwe domeinnaam' cosweb.nl is in behandeling genomen.

De DNS status is: Niet OK.

Wij verzoeken u het DNS probleem op te lossen. Daarna wordt uw
aanvraag verder verwerkt.

U heeft maximaal 7 dagen vanaf de aanvraagdatum om het DNS probleem
op te
lossen. Wordt daaraan niet voldaan, dan wordt de aanvraag niet
verder in
behandeling genomen.

Met vriendelijke groet,
SIDN

Errors=2, Warnings=0, Informational=1

** Summary: REJECTED cosweb.nl.

Some problems need to be fixed:
- In total, 2 configuration errors where found.

** Full check report:

* primary name server "ns1.cosweb.nl."
Error: specified name server is not listed as NS record.
Error: specified name server is not listed as NS record.

cosweb.nl. 3600 IN SOA ns1.cosweb.nl.
hostmaster.cosweb.nl.
(19 4H 30M 1D 1H)
Hint: serial in SOA often formatted as YYYYMMDDnn.

* secondary name server "ns1.transip.net."
Info: name server looks correctly configured.

* secondary name server "ns2.transip.net."
Info: name server looks correctly configured.

crazycoder
14/01/07, 13:47
Ik ben niet zeker mar ik vermoed dat hij gewoon 2 nameservers wilt?

Je kan dit misschien alsvolgt oplossen
ns1 > eigen dns
ns2 > transip
ns3 > opnieuw eigen dns

en ns1 en 3 stel je dan in op je dns server?
ns1 > eigen server
ns2 > transip

sidn vereist minimaal 2 nameservers. Die behoren niet op dezelfde server te draaien. ns3 op de eigen server voegt dus niets toe.


Na weer opniew aangevraagd te hebben krijg ik dit:



Errors=2, Warnings=0, Informational=1

** Summary: REJECTED cosweb.nl.

Some problems need to be fixed:
- In total, 2 configuration errors where found.

** Full check report:

* primary name server "ns1.cosweb.nl."
Error: specified name server is not listed as NS record.
Error: specified name server is not listed as NS record.

Heb jij ook NS records toegevoegd? Vermoedelijk niet.



@crazycoder

Ik heb dit domein registreerd voor het spelen met dns instellingen endergelijke. Gewoon een leermoment. Je moet ergen beginnen toch?
Ja, ik zou zeggen bij google.

Als je de achtergrond ken ben je beter in staat om e.e.a. correct te configureren.

Costeijn
14/01/07, 14:14
http://www.webhostingtalk.nl/attachments/webhosting-forum/4934d1168765066-eigen-dns-dns.jpg

Ik heb als NS record ns1.cosweb.nl

crazycoder
14/01/07, 14:23
http://www.webhostingtalk.nl/attachments/webhosting-forum/4934d1168765066-eigen-dns-dns.jpg

Ik heb als NS record ns1.cosweb.nl
Nee. Dat is een A record.

Je met ook iets als:
NS ns1.cosweb.nl
hebben. Idem voor de andere nameservers.

Costeijn
14/01/07, 15:12
Nee. Dat is een A record.

Je met ook iets als:
NS ns1.cosweb.nl
hebben. Idem voor de andere nameservers.

Als je op het plaatje kijkt zie je dat ik een A record heb voor ns1 en een NS record met ns1.cosweb.nl

Dit klopt dan toch?

crazycoder
14/01/07, 15:16
Als je op het plaatje kijkt zie je dat ik een A record heb voor ns1 en een NS record met ns1.cosweb.nl

Dit klopt dan toch?
En transip?

Costeijn
14/01/07, 15:26
En transip?

Ik heb transip ip's toegevoegd bij de zone transfers
. Als het goed is moet dat werken.

crazycoder
15/01/07, 14:24
Ik heb transip ip's toegevoegd bij de zone transfers
. Als het goed is moet dat werken.
Je moet ook NS records voor hun servers aanmaken.