PDA

Bekijk Volledige Versie : Datacenter manager



Swiftway-UK
14/12/06, 16:43
Beste WHT community,

We zijn vergevorderd in onze data centrum manager, omdat we een deel van de beschrijving en project omschrijving willen delen met de community en tevens feedback willen over het project, post ik ons startconcept op WHT.

Het betreft een evaluatie versie, dus je mag het gebruiken om een eigen manager te ontwikkelen voor eigen gebruik, maar niet om commercieel te verkopen.

Wat kan onze manager?

Koppelingen

- Koppeling met diverse CRM systemen (wij gebruiken commerciele versie van SugarCRM zelf intern
- Koppeling met TUTOS
- Koppling met administratie systeem

Bestellingen

- Order systeem via website
- Order systeem via backend, vanuit CRM
- Voorraad beheer systeem, bestellingen mogelijk vanuit voorraad voor resellers (dedicated servers, kabels, apc, switches, etc)
- Automatische allocatie ruimte, stroom, switchpoorten en IP adressen.

Alles is visueel afgewerkt, elke cabinet kan visueel gemaakt worden en er kan bekeken worden wie waar staat, wat voor apparatuur, welke switch, apc en KVM-IP poorten, ID tags etc.

Remote hands

- Een losse applicatie draait op Palm tungsten X, NOC engineers hebben zo een palm, bij remote hands aanvraag krijgen engineers een bericht, zij die het bericht oppakken worden geplanned voor de betreffende uitvoering van de remote hands opdracht. Zij kunnen contact houden met betreffende klant voor uitvoering van de taak.

- remote hands is aanvraagbaar vanuit DC manager

Verder zijn er basis funtionaliteiten zoals traffic management, NOC manager, poort monitoring en escalatie procedures, etc.

Hieronder paar uitwerkingen van het eerste concept, inmiddels zijn we een stuk verder, maar dit geeft een idee van het project en project ontwikkeling.

Jullie mogen de ideeen gebruiken voor een eigen systeem. Graag feedback over mogelijke verbeteringen of additionele functies.

vBoxx
14/12/06, 16:51
Is dit een gemaakt systeem door jullie?

Anders:
Ziet er ingewikkeld uit, maar het plan om zoiets te maken is natuurlijk wel erg gaaf! Denk ook dat er genoeg vraag naar is maar lijkt me eerlijk gezegt wel dat er hier een hoop zorgen, tijd en daardoor ook kosten in komen te zitten..

Blijft het systeem hierdoor wel nog betaalbaar?

Swiftway-UK
14/12/06, 16:55
@tijnie: We hebben nog geen commerciele plannen met dit systeem, het is voorlopig alleen op onze wensen en eisen gericht.

Ik wilde de schema's delen zodat anderen input kunnen geven en ideeen eruit kunnen halen.

ju5t
14/12/06, 18:30
Misschien kijk ik er helemaal overheen, maar het eerste wat ik zo mis zijn SLA's. Verder ziet het er precies zo uit als hoe ik het zelf zou zien, misschien hier en daar een aanpassing maar het komt grotendeels wel overeen.

Swiftway-UK
14/12/06, 18:32
Onze SLA structuur is een beetje afgekeken van een partij zoals LSW en word als aparte dienst gelevert waar er verscheidene "tiers" aanwezig zijn, vandaar dat je dit niet terugziet als aparte klasse, het is simpelweg verwerkt in het productaanbod.

ju5t
14/12/06, 18:42
Maar op basis van de geboden SLA bepaal je normaal gesproken ook een deel van je escalaties. Hoe is dit verder verwerkt? Log je calls (naast remote hands) ook binnen de datacenter manager of werkt dit apart? Hoe is monitoring verwerkt verder, via bijvoorbeeld Nagios of MOM. Komen hier automatisch nieuwe calls voor binnen?

Ik ben wel erg nieuwsgierig naar de visuele inrichting verder.

Swiftway-UK
14/12/06, 19:31
Monitoring word gedaan door een eigen tool, indien de klant een SLA heeft afgesloten met bepaalde condities, worden onze engineers op de hoogte gesteld van een probleem met een server, escalatie hangt af van de door de gebruiker gestelde procedure.

Telefoon gesprekken worden nog niet gelogged binnen DCM maar die functie is aanwezig binnen het door ons gebruikte CRM.

Digires
06/02/07, 04:37
Nog enige vooruitgang in dit systeem?

Ziet er intressant uit, is er toevallig een demo beschikbaar?

Swiftway-UK
06/02/07, 12:58
Nog enige vooruitgang in dit systeem?
Ziet er intressant uit, is er toevallig een demo beschikbaar?

Ja, het rackmanager systeem is al bijna helemaal klaar, uiteindelijk zal het werken zoals dell haar power calculator, zodat alle bekende merken in de database zitten en met drag en drop in het rack kunnen worden gesleept.

Bestel, factuur en andere relevante modules zijn nog in ontwikkeling.

Swiftway-UK
23/03/07, 15:13
Een paar screenshots van de beta- beta versie ;)

Binnenkort is het mogelijk om servers te slepen en plaatsen in cabinets en te verbinden met KVM, APC en Switches. Er word ook een database van types en merken servers bijgehouden, samen met hitte ontwikkeling en stroomgebruik.

Remigius
23/03/07, 15:24
Dit ziet er netjes uit. Wellicht kunnen jullie toch nog overwegen om het commercieel uit te brengen. Er zullen vast een aantal partijen welke veel in tijd in het DC doorbrengen geinteresseerd zijn.

Swiftway-UK
23/03/07, 15:29
Als het echt klaar is, zullen we dit zeker overwegen. Overigens leuk detail voor mensen die echt in de suites zijn: we maken ook een applicatie op Palmtops waardoor berichten, rackindelingen e.d. van en naar de rackmanager gezonden worden.

Dus stel server X in cabinet Y in suite A Rij C moet een reboot krijgen, dan krijgt de engineer op locatie een bericht op zijn Palm, inclusief een visueel overzicht van de rack, server etc. Met een klik op de server ziet men welk type server, hardwaretype, waar reserve onderdelen liggen mocht dat nodig zijn, OS, etc etc.

frvge
23/03/07, 18:42
Eindelijk zie ik eens UML echt gebruikt worden :p lief hoor.
Kan je ook het requirements document posten?

Swiftway-UK
23/03/07, 18:49
Het concept en requirement document is opgemaakt in het Pools, maar ik heb misschien nog ergens een oudere "ruwe" Engelse versie.

Ijsbox
16/04/07, 17:04
Dit ziet er veelbelovend uit, al enig idee wanneer het af is en of je het dan ook gaat verkopen?

JustLinked
17/04/07, 18:38
Wat voor browser gebruik jij wel niet? Die taal boven aan ziet er niet echt Nederlands uit. :X

Swiftway-UK
17/04/07, 18:43
Wat voor browser gebruik jij wel niet? Die taal boven aan ziet er niet echt Nederlands uit. :X

We zijn dan ook een Poolse firma ;)

blackberry
17/04/07, 19:19
We zijn dan ook een Poolse firma ;)Maar verklaar dan maar eens waarom er porno bovenin internet-explorer staat? :cool:
=> http://www.webhostingtalk.nl/attachments/dedicated-colocated-hosting-forum/5123d1174655562-datacenter-manager-compartment_update_performed.png

Sorcer
17/04/07, 19:44
Maar verklaar dan maar eens waarom er porno bovenin internet-explorer staat? :cool:
=> http://www.webhostingtalk.nl/attachments/dedicated-colocated-hosting-forum/5123d1174655562-datacenter-manager-compartment_update_performed.png

Er staat: Pornoc. Daarbij komt kijken stel dat dat zo is, dat iedereen dat zelf uitmaakt. Alsof iemand daar zijn verklaring voor af moet leggen.

En nu weer ontopic! :)

Swiftway-UK
17/04/07, 19:50
Er staat: Pornoc. Daarbij komt kijken stel dat dat zo is, dat iedereen dat zelf uitmaakt. Alsof iemand daar zijn verklaring voor af moet leggen.


Nee, er staat 'Pomoc' (P O M O C) dit betekent 'help' in het Pools.

Sorcer
17/04/07, 19:51
Lijkt net Pornoc, maar inderdaad het is POMOC! :)

groenleer
17/04/07, 21:58
Porno, Pornoc of Pomoc, who cares. 2 kunnen je helpen in bepaalde situaties ;)

Anyway. Ziet er goed uit, had ik dat al gezegd?
Van plan om dit commercieel te gaan leveren en toevallig al meer screens etc beschikbaar?

Swiftway-UK
18/04/07, 14:32
Van plan om dit commercieel te gaan leveren en toevallig al meer screens etc beschikbaar?

Ja het word zowieso commercieel beschikbaar nadat we het compleet hebben getest, overigens komt het dan als compleet pakket:

- CRM
- DRS
- Administratie, facturatie en order systeem
- Rack manager

Ijsbox
18/04/07, 14:44
Ja het word zowieso commercieel beschikbaar nadat we het compleet hebben getest, overigens komt het dan als compleet pakket:

- CRM
- DRS
- Administratie, facturatie en order systeem
- Rack manager

klinkt goed, is er al iets van een termijn bekend waarop het beschikbaar gaat komen?

Swiftway-UK
18/04/07, 14:48
klinkt goed, is er al iets van een termijn bekend waarop het beschikbaar gaat komen?

Helaas niet, het moet 100% perfect werken en gedocumenteerd zijn voordat we zoiets op de markt brengen. Bepaalde delen worden nu al getest door onze applicatie testers en ik weet dat men aangevangen is met het schrijven van documentatie.

Echter ik kan (nog) geen tijd hieraan hangen.

Ijsbox
27/08/07, 12:11
Echter ik kan (nog) geen tijd hieraan hangen.

Omdat ik nogsteeds erg geinteresseerd ben dacht ik laat ik eens vragen hoe het ermee staat :)

Swiftway-UK
27/08/07, 12:48
Helaas ligt de ontwikkeling van dit product op dit moment bijna geheel stil, door de vakantietijd (minder personeel beschikbaar) en er os toch veel meer werk dan verwacht op andere projecten.

Ijsbox
28/08/07, 13:48
ok jammer, maar ik blijf benieuwd naar het uiteindelijke resultaat!

WI-Hosting
28/08/07, 14:07
Als het maar geen *kuch* vapourware wordt ;)

Of is dat het al?

Swiftway-UK
28/08/07, 14:29
Nee, er is al een werkend programma, maar dat is niet klaar voor commercieel gebruik.

Overigens heb ik alle schemas gepost, dus je kunt het ook zelf bouwen natuurlijk ;)

Serve-xs
28/08/07, 14:37
Ook wij wachten in spanning af.. :)

Sorcer
18/11/07, 23:50
We zijn weer een aantal maandjes verder. Ben toch benieuwd hoe het er nu voorstaat! Of ligt het nogsteeds stil? :)

Technotop
19/11/07, 00:46
Zie een ander topic van Deziweb op dit forum, deze hebben een serverpanel gemaakt, ze zijn er nog druk mee bezig, een beetje het zelfde als dit project :)

http://www.webhostingtalk.nl/hosting-software-en-overige-controle-panelen/126562-serverpaneel.html

Swiftway-UK
19/11/07, 11:01
Zie een ander topic van Deziweb op dit forum, deze hebben een serverpanel gemaakt, ze zijn er nog druk mee bezig, een beetje het zelfde als dit project :)


Totaal verschillend product. Zij hebben een server beheer paneel, wij een rack en datacentrum beheer systeem.

Wat ons product op dit moment kan doen:

- Racks kunnen dynamisch ingericht worden (flash MX) je klikt op een rack, krijgt de rack voor je en die kun je opbouwen. (beetje idee van dell configuratie systeem, maar dan dynamisch. Je kunt dus ook servers ertussenuit halen, server omhoog liften, etc).

- Database van servers is aanwezig, met berekening van stroomverbruik (maximaal), benodigde koelcapaciteit, asset tags, KVM poorten (direct inloggen mogelijk), remote reboot poorten (direct rebooten mogelijk). Het systeem geeft ook aan waar in je rack hotspots gaan optreden, hoe de warmte thermisch eruit ziet en dat kun je ook nog een grafisch weergeven op je hele datavloer. (warmte aan en afvoer berekenen).

- Volledige koppeling met je Out of Band apparatuur mogelijk, volledige koppeling met meetapparatuur (stroom, temperaturen, airco etc etc) mogelijk.

En daarnaast is het een volledig server beheer systeem zoals jij beschrijft, waar er middels API's ook koppelingen gemaakt kunnen worden met Plesk, Cpanel en Directadmin om klanten aan te maken en allerlei zaken uitgelezen kan worden (capaciteit, CPU load, memory load, aantal Emails verwerkt, aantal spamberichten geblokeerd, etc) en grafisch weergegeven kan worden.

Op dit moment voor eigen gebruik, wanneer alles voldoende getest is komen we met een commercieel product.

Sorcer
19/11/07, 18:04
Totaal verschillend product..

Helemaal correct! Dat systeem is niet niet eens uitgebreid (In mijn ogen, mist nog te veel dingen). Dit systeem vindt ik er zelf stukken professioneler en beter uitgewerkt eruit zien. Ben daarom ook benieuwd wanneer het klaar is! :)

Swiftway; Zijn er overigens nog updates qua inzicht van het paneel? Misschien nog wat meerdere invals plaatjes? Ben benieuwd!