PDA

Bekijk Volledige Versie : Slots voor een dual xeon



guest18
02/09/06, 23:42
Hej,

Ik zou graag willen weten van mensen met eventuele ervaring, hoeveel slots een Dual Xeon 3.06Ghz met 2GB ECC RAM aankan, niet rekening houdend met de snelheid van het netwerk.


Ook zou ik graag willen weten van iemand die Counter-Strike:Source servers draait, hoeveel een clanserver en een pubserver per maand verbruikt qua bandbreedte (in Gigabytes a.u.b.). Deze waardes mogen ruw afgeronde getallen zijn. Dit om een idee te krijgen hoeveel servers van plusminus 20 slots er kunnen draaien op deze server.

Reeds bedankt

WI-Hosting
03/09/06, 00:11
wel of niet rekeninghoudend met de netwerksnelheid zal niks uitmaken aangezien je waarschijnlijk een 100mbit uplink krijgt. Die zal nooit de bottleneck zijn, je harde schijven zijn veel eerder de bottleneck.

Een echt getal kan bijna niemand hier posten. Dit omdat gameservers heel erg afhangen van de instellingen die iemand heeft. Niet alleen op de gameservers, maar op de server zelf ook.
Ook speelt bij de bandbreedte bepaling de drukte een rol.
Een server die 24/7 vol zit verbruikt veel meer dan een server die maar 1 uur per dag vol zit.

Het is allemaal zo afhankelijk.

Het beste advies dat ik je kan geven. Test een week of 2 ermee. Draai er een paar gameservers op, test je cpu, ram, load en kijk hoeveel dataverkeer verbruik.
Dat is de enigste manier om enigzins iets zeker te weten.

swedendedicated
03/09/06, 12:51
Inderdaad test ermee. Dual Xeon 3.06 zal in ieder geval 200 slots aankunnen. Hoogst waarschijnlijk meer maar wij werken niet met dual Xeon. Maar als je 10 gameservers draait elk met 20 slots moet je wel meer ram nemen! CS-S +- 100mb per server. Dan zit je al snel aan 1GB en als 1 server een memory leak krijgt...

Stewie
03/09/06, 13:05
200 slots is wel erg veel voor een dual xeon, en 100mb ram per server bizar weinig, reken gerust op het dubbele.

NWO
03/09/06, 13:33
Ik denk dat je aan een max (echt max) van 180 moet denken.
Optimaal zal ongeveer 150 zijn.
Maar zoals iedereen zegt: ligt eraan hoe zwaar ze zijn. Omdat je bij CSS en CS nog het Tickrate verhaal hebt enz..

Hoeveel GB hij gaat gebruiken kun je wel vinden met de zoek functie @ WHT :)

Gomer
03/09/06, 15:39
150 gaat niet eens lukken, denk eerder aan 100 - 120.

Dit met tickrate 33, gamers stellen steeds hogere eisen dat tick 66 of 100 standaard aan het worden is. Dan zit je al gauw op 80 - 100 of 40 - 60 slots per dual xeon 3.06.

Qua RAM verbruik kan het best groeien naar 400 MB per CSS gameserver, rekening houdend met mods.

rensariens
03/09/06, 16:14
150 gaat niet eens lukken, denk eerder aan 100 - 120.

Dit met tickrate 33, gamers stellen steeds hogere eisen dat tick 66 of 100 standaard aan het worden is. Dan zit je al gauw op 80 - 100 of 40 - 60 slots per dual xeon 3.06.

Qua RAM verbruik kan het best groeien naar 400 MB per CSS gameserver, rekening houdend met mods.

mee eens, heb zelf 2 dual xeons 2.8. ik zou het op 100 houden (bezet)

guest18
03/09/06, 20:00
hej,

Reeds bedankt voor jullie snelle respons :)

Ik denk dat als ik het RAM geheugen uitbreid tot 6GB, ik kan geraken aan 10 gameservers met elk 14 slots.
Het resterende RAM zal waarschijnlijk goed van pas komen bij een map restarts. Alhoewel dat de harde schijf zijn invloed ook wel zal hebben.

Voor de rest zou ik er nog een Teamspeak en Ventrilo server op willen laten draaien, tesamen met PsyBNC. Ik denk niet dat dit de gameservers zal verstoren. Deze zullen zeer onwaarschijnlijk allemaal op hetzelfde moment vol zitten.
__________________________________________________ ___________________

Onlangs las ik dit op een site:

* 1U Rackspace (100cm diep)
* 1000 GB Dataverkeer
* 100 Mbps Full Duplex UTP
* 3 IP adressen inbegrepen
* Remote Server Reboot
* SMS/Email Monitoring
* Reverse DNS mogelijk
* 24/7 Noodnummers, 100% bereikbaarheid
* 24/7 Datacenter toegang

Is dit voldoende voor de server waar ik eerder over sprak?
IP adressen kan ik, als ik er nood aan heb, later wel bijbestellen.
Verder heeft de server 2 netwerkkaarten op GBit snelheid..

jan post
03/09/06, 20:08
Dat hangt ervan af hoe druk het op de servers is. Bij het spel source kan je denken aan ongeveer 8 kb per speler.

3j3ct
03/09/06, 20:40
6gb ram is echt een overkill hoor , zelf gebruik ik rond de 80mb ram voor een 16 slots CS:S pub tick 66

guest18
03/09/06, 20:56
Hej,

Ik neem terug van wat ik zei van 6GB, 4 zal het wel doen.


Dat hangt ervan af hoe druk het op de servers is. Bij het spel source kan je denken aan ongeveer 8 kb per speler.

Ik reken altijd via het noodscenario; dus ja, alle slots bezet.

jan post
03/09/06, 21:25
100 * 12 kb = 1200 kb per seconde

1200 * 60 = 72000 kb per minuut / 72 mb per minuut

72 mb * 60 = 4320 mb per uur / 4.32 gb per uur

Als je server 12 uur per dag vol zou zitten (is al erg vaak vol)

4.32 * 12 uur = 51.84 gb per dag

Ik ga van gemiddeld 30 dagen per maand uit

51.84 * 30 = 1555.2 gb per maand wat je kan gebruiken.

Bij source kan je ook instellen dat je per speler, maar 7/8 kb gebruikt en de servers zullen lang niet allemaal vol zitten.

Je kan dus prima met 1000 gb per maand overweg mits ze natuurlijk niet allemaal volzitten (lijkt mij erg stug). Je kan eventueel vragen hoeveel een extra aantal gb's kosten mocht je meer gaan gebruiken (is bij leaseweb vaak erg duur).

Met vriendelijke groet,

Jan Post