een goeden morgen iedereen.
ik zit met een lastig probleem met mijn mail server.
omdat ik een paar game servers host, dacht ik ,laat ik voor de vaste bezoekers ook een mail server opzetten ,voor support, en uhm, voor leuke discussies en co.
de mail server is een trail van kerio mailserver 7 ,windows.
het configureren ging zoals het hoorde, ook het mail relay test om spam tegen te gaan ging perfect.
geen enkele mail kwam door.
ik heb het zo ingesteld dat er SMTP authentificatie toegepast moet worden,dus zo wie zo een harde noot voor spammers dacht ik.
nou, dus niet....
onlangs moest ik vaststellen mijn queue bijna 500.000 !! berichten in de queue had staan !
alle afkomstig van een afzender.
Gezien de mail server thuis staat, en de mail over de ISP mail server moet lopen, heeft deze een HARDlimit van 500 berichten per uur.(gelukkig)
lang verhaal kort.
copy/past gedeelte.
[29/Dec/2011 11:24:28] Recv: Queue-ID: 4efc3fd8-00000001, Service: SMTP, From: <accounts@pp2.review17.com>, To: <r@positionwatch.com>, Size: 46057, Sender-Host: 46.166.129.5, User: admin@localhost
[29/Dec/2011 11:24:28] Recv: Queue-ID: 4efc3fd8-00000001, Service: SMTP, From: <accounts@pp2.review17.com>, To: <r@posnet.co.jp>, Size: 46057, Sender-Host: 46.166.129.5, User: admin@localhost
[29/Dec/2011 11:24:28] Recv: Queue-ID: 4efc3fd8-00000001, Service: SMTP, From: <accounts@pp2.review17.com>, To: <r@postman.riken.go.jp>, Size: 46057, Sender-Host: 46.166.129.5, User: admin@localhost
[29/Dec/2011 11:24:28] Recv: Queue-ID: 4efc3fd8-00000001, Service: SMTP, From: <accounts@pp2.review17.com>, To: <r@pref.aomori.jp>, Size: 46057, Sender-Host: 46.166.129.5, User: admin@localhost
[29/Dec/2011 11:24:28] Recv: Queue-ID: 4efc3fd8-00000001, Service: SMTP, From: <accounts@pp2.review17.com>, To: <r@pref.chiba.jp>, Size: 46057, Sender-Host: 46.166.129.5, User: admin@localhost
[29/Dec/2011 11:24:28] Recv: Queue-ID: 4efc3fd8-00000001, Service: SMTP, From: <accounts@pp2.review17.com>, To: <r@pref.osaka.jp>, Size: 46057, Sender-Host: 46.166.129.5, User: admin@localhost
nu ben ik misschien een leek op mailserver gebied.
Maar kan iemand mij uitleggen hoe het mogelijk is dat ondanks mijn instellingen er toch mail gerelayd wordt?
Evenementen voor de komende 60 Dag(en)
Resultaten 1 tot 15 van de 18
-
23/01/12 10:03mail server correct geconfigureerd, en toch wordt er spam gerelayd
-
23/01/12 10:08geregistreerd gebruiker427 Berichten- Ingeschreven
- 22/05/06
- Locatie
- Belgie
17 Berichten zijn liked
Ondernemingsnummer: 0812210395
Probeer het wachtwoord van de admin@localhost user eens te wijzigen, want blijkbaar wordt die account gebruikt om de mail te versturen.
-
23/01/12 12:41hmm, gedaan, kijken hoe het nu gebeurd.
dom natuurlijk, daar had ik niet aan gedacht.
-
23/01/12 12:47Web hosting diensten4.370 Berichten- Ingeschreven
- 09/02/04
- Locatie
- Rotterdam
82 Berichten zijn liked
Bedrijf: DreamHost.nl Web hosting
Functie: Managing Director
URL: www.dreamhost.nl
Registrar SIDN: JA
KvK nummer: 24269577
En blokkeer daarna gelijk even het IP-adres 46.166.129.5 in de firewall van je server en verzend daarna een abuse melding hierover aan abuse@santrex.net.
-
23/01/12 12:49Zorg ook dat je de mail queue leeg hebt gemaakt, anders schiet je nog niet veel op =)
-
23/01/12 12:54de Q was natuurlijk leeg gemaakt worden.
en ja, abuse was ook de deur uit..
ik heb me nog niet aan sendmail gewaagt ,want daar zie ik het bos al helemaal niet door de bomen heen.
-
23/01/12 12:56ICTFrameworks1.107 Berichten- Ingeschreven
- 05/07/03
- Locatie
- 's-Gravenzande
95 Berichten zijn liked
Bedrijf: ICT Frameworks
KvK nummer: 52425762
Stuur ook even een mailtje naar abuse@santrex.net, vast niet goed dat die spamrun van die VPS ISP komt.
-
23/01/12 15:47Web hosting diensten4.370 Berichten- Ingeschreven
- 09/02/04
- Locatie
- Rotterdam
82 Berichten zijn liked
Bedrijf: DreamHost.nl Web hosting
Functie: Managing Director
URL: www.dreamhost.nl
Registrar SIDN: JA
KvK nummer: 24269577
@vDong: TS heeft al aangegeven dat gedaan te hebben.
-
23/01/12 16:55ICTFrameworks1.107 Berichten- Ingeschreven
- 05/07/03
- Locatie
- 's-Gravenzande
95 Berichten zijn liked
Bedrijf: ICT Frameworks
KvK nummer: 52425762
@dreamhost_nl: erg vaag dat ik daar overheen heb gekeken.
-
23/01/12 19:05Web hosting diensten4.370 Berichten- Ingeschreven
- 09/02/04
- Locatie
- Rotterdam
82 Berichten zijn liked
Bedrijf: DreamHost.nl Web hosting
Functie: Managing Director
URL: www.dreamhost.nl
Registrar SIDN: JA
KvK nummer: 24269577
@vDong: Maakt niet uit. Beter dubbel dan niet...
- advertentie
-
23/01/12 23:01hmm, ziet er naar uit dat het werkt..
alleen vind ik geen logische wijze in de logfiles ,geen aanmerking welke passworden gebruiken worden.
beetje jammer, maar goe, daarom ben ik ook aan het experimenteren.
-
24/01/12 06:23ICTFrameworks1.107 Berichten- Ingeschreven
- 05/07/03
- Locatie
- 's-Gravenzande
95 Berichten zijn liked
Bedrijf: ICT Frameworks
KvK nummer: 52425762
-
24/01/12 07:59ja en nee..
ik ben de overweldige logs van linux gewent.
-
24/01/12 09:11hoeveel meer log wil je hebben? er is een mail verzonden via de betreffende user.
Dan valt er niet heel veel meer te loggen... En de maillogs van een willekeurige linux distro zijn net zo 'uitgebreid'
Je geeft hierboven aan 'passwords'.. Dus als ik het goed begrijp zou je ook graag de plain passwords in de logfile terugzien??
-
24/01/12 17:47ICTFrameworks1.107 Berichten- Ingeschreven
- 05/07/03
- Locatie
- 's-Gravenzande
95 Berichten zijn liked
Bedrijf: ICT Frameworks
KvK nummer: 52425762
Gelijkaardige Onderwerpen
-
mail wordt afgeleverd op oude server adres
Door cfmweb in forum DirectAdminReacties: 5Laatste Bericht: 25/05/10, 22:17 -
mail server wordt onnodig belast / SPAM
Door timmy in forum BeveiligingReacties: 9Laatste Bericht: 20/01/08, 08:16 -
Mail wordt gezien als spam... hoe op te lossen?
Door BlueLagoon in forum Technische Vragen van BeginnersReacties: 12Laatste Bericht: 11/07/07, 12:03 -
E-mail wordt als spam gezien
Door muaddib in forum Shared WebHostingReacties: 7Laatste Bericht: 02/04/06, 23:13



LinkBack URL
About LinkBacks

