Ik had een vraag inzake de mx instellingen. Mijn domein domein alcoholradar.be staat bij starthosting , en de hosting staat op een vps server met direct admin. Ik heb de club waar de vps server reverse dns laten instellen naar mail.alcoholradar.be Maar op de een of andere manier gaat er iets mis / waarschijnlijk een fout in de instellingen want al mijn mail beland bij gmail in de spam map
http://alcoholradar.be/mailstarthosting.png instellingen van starthosting
http://alcoholradar.be/maildirectadmin.png instellingen binnen directadmin
Ziet iemand mischien waar het misgaat, want ik zie het niet meer ;-)
Evenementen voor de komende 60 Dag(en)
Resultaten 1 tot 12 van de 12
Onderwerp: Mail beland in spam map
-
27/07/11 19:09Mail beland in spam map
-
27/07/11 19:14Waarom verwijs je 3x dezelfde MX naar je server? Dat heeft geen zin of zie ik iets over het hoofd?
Als MX1 down is zal MX3 dat ook zijn denk ik?
Voor de rest zie ik geen spf records? Dat is ook van belang.
-
27/07/11 19:32Dat is waar natuurlijk verwijderd , moet ik de spf records zowel bij starthosting danwel op mijn vps instellen
-
27/07/11 20:17geregistreerd gebruiker2.731 Berichten- Ingeschreven
- 20/05/05
6 Berichten zijn liked
- advertentie
-
27/07/11 20:44geregistreerd gebruiker914 Berichten- Ingeschreven
- 20/07/10
- Locatie
- 's-Gravenhage
171 Berichten zijn liked
Het is jammer dat gmail geen tags meegeeft waaraan je kunt zien waarom de mail als spam gezien is.
Het hoeft helemaal niet vanwege het ontbreken van SPF records te zijn, en het hebben van SPF records is helemaal geen garantie voor 'geen spam'. (gelukkig maar, stel dat er een zender-instelling was waarmee de zender kon forceren om niet als spam getagged te zijn. Drie keer raden wie als eersten die instelling zouden gebruiken).
Doe je je testen wellicht met ultrakorte mails of mail zonder body ? (subject test enzo)
Toen ik een vers gmail(apps) account had kwam mail van een kennis , inderdaad erg kort / (ja, doen we / OK, geen probleem / etc) in de spamfolder. Na een paar keer 'geen spam' ervoor geklikt te hebben waren die vals positieven verdwenen.
Zonder dat hij iets aan spf gedaan had (en z'n server staat ook niet op blacklists).
-
27/07/11 22:58@ Geerjan , de hostname is alcoholradar.be // mailserver heb ik ingesteld als mail.alcoholradar.be - evenals de reverse dns maar op de een of andere manier , pakt hij die niet want als ik op mxtoolbox.com mijn domein intoets , zegt hij Warning - Reverse DNS does not match SMTP Banner // wat ik alleen nog niet helemaal snap , je zegt , je moet de records plaatsen daarwaar je dns staat, dat is dus zowel op starthosting als op mijn vps , het zou dan gaan om deze txt record
-TXT alcoholradar.be → v=spf1 a mx
ip4:89.207.132.108
ptr:mail.alcoholradar.be
~all
@visser , ik heb inderdaad eerst met kleine berichtjes getest , en nu ook met volwaardige berichten , het vreemde is echter wanneer ik binnen opencart instel dat hij via smtp moet versturen gaat het goed en komt hij niet via spam binnen . Maar wanneer ik via php mail , dan gaat het fout. En gaat alles naar de spam map bij gmail .
-
27/07/11 23:03geregistreerd gebruiker2.731 Berichten- Ingeschreven
- 20/05/05
6 Berichten zijn liked
Hoe heb je dat gecontroleerd?
Code:geertjan$ traceroute alcoholradar.be traceroute to alcoholradar.be (89.207.132.108)
.......???Code:geertjan$ traceroute mail.alcoholradar.be traceroute to mail.alcoholradar.be (89.207.132.108)
-
27/07/11 23:24moderator4.159 Berichten- Ingeschreven
- 21/05/03
- Locatie
- NPT - BELGIUM
230 Berichten zijn liked
Naam: Dennis de Houx
Bedrijf: All In One
Functie: Zaakvoerder
URL: www.all-in-one.be
Ondernemingsnummer: 0867670047
Logica lijkt me als je hostname vps.server.com is en niet mail.alcoholradar.be
Code:HELO please-read-policy.mxtoolbox.com 250 vps.server.com Hello please-read-policy.mxtoolbox.com [64.20.227.133] [140 ms] MAIL FROM: <supertool@mxtoolbox.com> 250 OK [140 ms] RCPT TO: <test@example.com> 550 authentication required [125 ms] QUIT 221 vps.server.com closing connection [140 ms]
Dus ofwel pas je de FQDN voor de server aan of de exim config zodat deze de juiste hostname weergeeft.Code::~# telnet mail.alcoholradar.be 25 Trying 89.207.132.108... Connected to mail.alcoholradar.be. Escape character is '^]'. 220 vps.server.com ESMTP Exim 4.76 Thu, 28 Jul 2011 01:29:09 +0400 QUIT QUIT Connection closed by foreign host. :~#
-
28/07/11 00:10geregistreerd gebruiker914 Berichten- Ingeschreven
- 20/07/10
- Locatie
- 's-Gravenhage
171 Berichten zijn liked
Aha. Dan is het bijna zeker dat het PHP script een beetje (te) summier is in mailheaders, of misschien een vlag of versie nummer meegeeft die vaak voorkomt bij spam.
Kijk in gmail naar 'show original' (onder de tab reply), en vergelijk de mailheaders tussen de berichten die wel en niet als spam gezien worden.
-
28/07/11 00:38
-
28/07/11 00:39
-
27/09/11 16:53Ik zou nog even de resultaten weergeven voor alcoholradar.be is het opgelost , heb ervoor gekozen om gmail smtp te gaan gebruiken ,
echter voor alcoholcontroles.net is het nog niet helemaal gelukt , dezelfde situatie /server als hierboven
Ik heb hiervoor de headers aangepast - die zijn nu mail.alcoholcontroles.net , spf records ingesteld,reverse dns naar mail.alcoholcontroles.net , en domainkeys . Ook mx toolbox weergeeft geen fouten meer , dus waar de fout ik kan zitten , ik zie het niet meer .
http://alcoholcontroles.net/dns.png (dns instellingen zoals ingesteld )
en header van een bericht dat ik aan mijzelf heb verstuurd binnen hotmail
Ziet iemand hier een fout ? ip van de server is 89.207.132.108
//
Authentication-Results: hotmail.com; sender-id=temperror (sender IP is 89.207.132.108) header.from=test@alcoholcontroles.net; dkim=pass header.d=alcoholcontroles.net; x-hmca=pass
X-Message-Status: n:0:n
X-SID-PRA: test@alcoholcontroles.net
X-DKIM-Result: Pass
X-AUTH-Result: PASS
X-Message-Delivery: Vj0xLjE7dXM9MDtsPTA7YT0xO0Q9MjtTQ0w9MA==
X-Message-Info: 2etWe3f/w1cLzNMFGWUkxPEYdOnR2pUSHT7c7i2pzFiyIQsh5t11Rb7NUH +ZBAUdVsLZA09SzZ1Vzv+VgetE6syArk5FBbTVz9STDd3j3UvE oMQU1o1dcG1p23UYo0/72GHRXvPPDwI=
Received: from mail.alcoholcontroles.net ([89.207.132.108]) by snt0-mc4-f5.Snt0.hotmail.com with Microsoft SMTPSVC(6.0.3790.4675);
Tue, 27 Sep 2011 06:49:58 -0700
DKIM-Signature: v=1; a=rsa-sha256; q=dns/txt; c=relaxed/relaxed; d=alcoholcontroles.net; s=x;
h=Date:Message-Id:From:Subject:To; bh=e04Q714pnEIktd2yD20XQlElqlaQW435bG19lsQearU=;
b=HPPRm4XAmSLJx+O4dRRr2GslPNV5GPehjACUErwv79nxp5rk lHkEJHFWDyv0bf6lY5AdnkzFP8D3WSI7CU2XKn0C6DOaw6Z54J e7eX2LpuG40TlgTkKHXCaCCKQCm/cP;
Received: from apache by mail.alcoholcontroles.net with local (Exim 4.76)
(envelope-from <admin@alcoholcontroles.net>)
id 1R8Y6K-0006oR-FB
for xx@xxx.nl ; Tue, 27 Sep 2011 17:53:37 +0400
Gelijkaardige Onderwerpen
-
Logwatch beland in spam, sendmail overschrijft "From"
Door SebastiaanStok in forum Andere vragen en postingsReacties: 0Laatste Bericht: 01/09/10, 17:02 -
E-mail in SPAM box
Door Jeroen Hauser in forum Domeinnamen AlgemeenReacties: 4Laatste Bericht: 27/01/10, 13:55 -
Mail komt aan in Spam-box
Door xaban in forum Technische Vragen van BeginnersReacties: 4Laatste Bericht: 26/08/09, 00:07 -
hostingart spam mail?
Door swedendedicated in forum LoungeReacties: 168Laatste Bericht: 20/05/08, 00:18 -
Blokkeer mail van *, accepteer mail van 10.0.0.10 (anti-spam firewall)
Door londoneye in forum Techniek & BeveiligingReacties: 2Laatste Bericht: 27/09/06, 19:19



LinkBack URL
About LinkBacks

