webhostingtalk.nl
advertentie
advertentie

Evenementen voor de komende 60 Dag(en)

Resultaten 1 tot 6 van de 6
          

Onderwerp: spf /hotmail /etc


  1.  
    #1
    geregistreerd gebruiker
    36 Berichten
    Ingeschreven
    30/10/06

    Locatie
    Antwerpen

    0 Berichten zijn liked

    douweh is offline.

    Registrar SIDN: nee
    KvK nummer: nvt
    Ondernemingsnummer: nvt

    spf /hotmail /etc

    Hoi allen,

    ik heb me al behoorlijk ingelezen over de problemen rond het configureren van je server om mail te kunnen versturen naar hotmail. Ik snap volgens mij hoe spf records werken, maar waar ik ze nu precies in moet stellen weet ik eigenlijk niet. Ik zou het fijn vinden en wellicht ook handig voor meer mensen als iemand me kan helpen met het aangeven hoe mijn spf records er uit moeten zien bij de volgende situatie.

    Mail/webserver A
    IP 80.80.80.80
    Host domein: domeina.nl

    Webserver B
    IP 90.90.90.90
    Host domein: domeinb.nl

    In deze situatie heb ik op server A een postfix install draaien, alles werkt. Aliasen instellen gaat ook prima, alleen wanneer ik een hotmail@domeina.nl alias instel dat geforward moet worden naar een hotmailadres. komt het niet aan.

    Daarnaast staat er een site op Webserver B. De bedoeling is dat alle leden van die site af en toe een mail krijgen. Hiervoor wil ik gebruik maken van de mailfunctionaliteit van server A. Alleen hier dus het zelfde probleem, server A verstuurt de mail met als afzender: info@domeinb.nl en deze mail komt dus niet aan.

    HOE IS MIJN DNS CONFIG NU?
    op server A
    Code:
    recordnaam: *
    type: TXT
    waarde: v=spf1 a mx ip4:80.80.80.80 mx:domeina.nl ~all
    Zo zou de mail van domeina.nl volgens mij niet geweigerd moeten worden door hotmail.

    en dan had ik bedacht dat ik op server B het volgende record toe moest voegen
    Code:
    recordnaam: *
    type: TXT
    waarde: v=spf1 a mx ip4:80.80.80.80 mx:domeina.nl ~all
    Zodat server B aangeeft dat mail van domeinb.nl verstuurd mag worden door 80.80.80.80

    Het werkt iig niet. Ik hoop dat iemand me kan helpen met aan te geven waar mijn denkfout zit, en wat ik aan zou moeten passen.

    bedankt alvast!


  2.  
    #2
    geregistreerd gebruiker
    111 Berichten
    Ingeschreven
    22/03/07

    Locatie
    nvt

    0 Berichten zijn liked

    SDGM is offline.

    Registrar SIDN: nee
    KvK nummer: nvt
    Ondernemingsnummer: nvt

    Bij onderstaand internet adres kun je controleren of microsoft je spf record ook daadwerkelijk ziet, zo heb ik een domein waarbij microsoft aangeeft dat er geen spf record is. Bij andere domeinen werkt het wel.

    www microsoft com /senderid/wizard

    Zorg ervoor dat het mail adres waarvan verstuurd wordt mail kan ontvangen.

    Zorg dat de reverse dns naar je mailserver klopt.

    Zorg verder dat abuse@domeina.nl en postmaster@domeina.nl mail kunnen ontvangen.


  3.  
    #3
    geregistreerd gebruiker
    36 Berichten
    Ingeschreven
    30/10/06

    Locatie
    Antwerpen

    0 Berichten zijn liked

    douweh is offline.

    Registrar SIDN: nee
    KvK nummer: nvt
    Ondernemingsnummer: nvt

    Die geeft aan dat ik geen spf record heb.

    Misschien dat ik iets niet goed instel bij recordnaam?

    moet dat niet * zijn wellicht, maar @ of domeina.nl, en zoja waarom dan?

    En klopt het dat ik dus voor dat mail versturen met als afzender iets@domeinb.nl een record in moet stellen op die tweede server, of zou dat ook op mijn eigen server moeten?


  4.  
    #4
    geregistreerd gebruiker
    111 Berichten
    Ingeschreven
    22/03/07

    Locatie
    nvt

    0 Berichten zijn liked

    SDGM is offline.

    Registrar SIDN: nee
    KvK nummer: nvt
    Ondernemingsnummer: nvt

    Oorspronkelijk geplaatst door douweh Bekijk Berichten
    Die geeft aan dat ik geen spf record heb.

    Misschien dat ik iets niet goed instel bij recordnaam?

    moet dat niet * zijn wellicht, maar @ of domeina.nl, en zoja waarom dan?

    En klopt het dat ik dus voor dat mail versturen met als afzender iets@domeinb.nl een record in moet stellen op die tweede server, of zou dat ook op mijn eigen server moeten?
    Dit ligt eraan op welke server de dns voor domeinb draait als dit op server twee is dan dient hier een record aangemaakt te worden. Als dit op jouw server is dient dit op jouw server te zijn.

    Controleer ook even bij dnsstuff of deze je spf file wel ziet, microsoft is wat gevoeliger.

    Zo staat het standaard in DA:
    domein.nl. TXT "v=spf1 a mx ip4:xx.xx.xx.xx ?all"


  5.  
    #5
    ex-webhoster
    1.034 Berichten
    Ingeschreven
    01/07/04

    Locatie
    Enschede

    0 Berichten zijn liked

    AlexanderOnline is offline.

    Bedrijf: nietmeer
    Registrar SIDN: nee
    KvK nummer: nvt
    Ondernemingsnummer: nvt

    Oorspronkelijk geplaatst door SDGM Bekijk Berichten
    Zo staat het standaard in DA:
    domein.nl. TXT "v=spf1 a mx ip4:xx.xx.xx.xx ?all"
    Ik zag dit topic en ging even die SPF wizard doen van MS. Echter ik kreeg de fout dat er geen spf record is, terwijl wij ook DA gebruiken en ook die standaard SPF records gebruiken. Volgens dnsstuff heb ik ook geen spf record. Als ik de hele DNS zone bekijk via dnsstuff zegt hij wel gewoon:
    alexanderonline.nl. TXT IN 14400 "v=spf1 a mx ip4:217.170.21.221 ~all"
    Wat gaat er fout? ziet er hetzelfde uit als record van de TS en gaat ook fout.


  6.  
    #6
    geregistreerd gebruiker
    111 Berichten
    Ingeschreven
    22/03/07

    Locatie
    nvt

    0 Berichten zijn liked

    SDGM is offline.

    Registrar SIDN: nee
    KvK nummer: nvt
    Ondernemingsnummer: nvt

    Oorspronkelijk geplaatst door AlexanderOnline Bekijk Berichten
    Ik zag dit topic en ging even die SPF wizard doen van MS. Echter ik kreeg de fout dat er geen spf record is, terwijl wij ook DA gebruiken en ook die standaard SPF records gebruiken. Volgens dnsstuff heb ik ook geen spf record. Als ik de hele DNS zone bekijk via dnsstuff zegt hij wel gewoon:
    alexanderonline.nl. TXT IN 14400 "v=spf1 a mx ip4:217.170.21.221 ~all"
    Wat gaat er fout? ziet er hetzelfde uit als record van de TS en gaat ook fout.
    Als ik op dnsstuff kijk voor jou domain staat er:

    You have an SPF record. This is very good, as it will help prevent spammers from abusing your domain. Your SPF record (I don't check to see if it is well designed!) is: "v=spf1 a mx ip4:217.170.21.221 ~all" [TTL=14400]

    Bij microsoft zie ik idd ook dat er staat dat er geen spf record is. Als ik zelf een dig doe dan zie ik hem wel. Ik begin me af te vragen waar microsoft op let, ik heb zelf 1 domein waar volgens microsoft geen spf record aanwezig is, terwijl ik dit het zelfde op heb gebouwd als de rest.

  7. advertentie



Forum Rechten

  • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
  • Je mag geen reacties plaatsen
  • Je mag geen bijlagen toevoegen
  • Je mag jouw berichten niet wijzigen
  •  



webhostingtalk.nl
Webhostingtalk.nl © copyright 2001-2013 Alle Rechten Gereserveerd.

Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75