Naar aanleiding van het topic over de als maar toenemende vormen van SPAM, ben ik heel erg benieuwd met welke rulesets de meeste hosters draaien (er van uitgaande dat deze gebruik maken van SpamAssassin). Zelf heb ik redelijk goede ervaring met alle SARE rulesets (zie o.a. http://www.rulesemporium.com/).
Maar er zijn vast nog veel meer mogelijkheden. Tevens ben ik benieuwd welke RBL's men standaard gebruikt. Onderstaande gebruiken wij op dit moment:
list.dsbl.org : \
dnsbl.sorbs.net : \
dnsbl.njabl.org : \
bl.spamcop.net : \
dsn.rfc-ignorant.org : \
sbl-xbl.spamhaus.org : \
l1.spews.dnsbl.sorbs.net
Evenementen voor de komende 60 Dag(en)
Resultaten 1 tot 15 van de 21
Onderwerp: Spamassassin Rules
-
21/07/06 18:56Spamassassin Rules
-
21/07/06 20:08BoFH1.034 Berichten- Ingeschreven
- 24/11/03
- Locatie
- Siddeburen (Gn)
0 Berichten zijn liked
Bedrijf: VEVIDA Services
Functie: Systeembeheerder
URL: www.saotn.org
Registrar SIDN: ja
KvK nummer: nvt
Ondernemingsnummer: nvt
De kosten voor het gebruik van sbl-xbl vind ik te hoog, Spamcop en SPEWS te onbetrouwbaar. Onze RBL lijst is:
* ORDB (Open Relay DataBase)
* CBL (Composite Blocking List
* NJABL (Not Just Another Bogus List)
* DSBL (Distributed Sender Blackhole List)
* VIRBL (VIrus Realtime BlackList)
en de NL-Whitelist als whitelist (op dit moment wordt de Belgische variant nog overwogen). Verder wordt op de Postfix dozen gefiltert op reverse DNS en de DNSBL dynablock.njabl.org. Wij hebben een grote lijst IP adressen en domeinen (afzendadressen) handmatig geblacklist.
Maar toch, er komt nog steeds erg veel spam door. Het meeste wordt door SpamAssassin herkent en wordt daardoor afgeleverd in een aparte folder. Ook heeft Thunderbird een goed bayesian filter, voor datgene wat niet door SpamAssassin aangemerkt wordt.
//EDIT: Zie ook de thread:
http://www.webhostingtalk.nl/scripti...spamlists.html
-
22/07/06 04:14Wat voor slechte ervaringen heb jij met Spamcop en SPEWS, Jan? (gewoon nieuwgierig)
-
25/07/06 17:08Andere vraag zijn er ook hosters die een serverwide bayes DB gebruiken ?
Wij niet... maar vroeg me af of mensen dat doen ...
Bij ons kunnen ze de filter zelf trainen, maar meeste vinden dat teveel moeite om in het panel in te loggen en hun mailbox af te gaan ...
-
25/07/06 18:04+32 3 74780561.082 Berichten- Ingeschreven
- 24/05/05
- Locatie
- [BE] Aalst
0 Berichten zijn liked
Bedrijf: GlobalServe BVBA
Functie: CEO / CTO
URL: globalserve.be
Ondernemingsnummer: 0875203878
-
25/07/06 18:34Momenteel hebben wij een standaard bayesin filter getraind. Tot op heden lijkt het succesvol. Hiervoor is o.a. gekozen omdat mensen wel gek worden van SPAM maar geen moeite willen doen alle individuele accounts te trainen.Oorspronkelijk geplaatst door Norman
-
25/07/06 18:36Voor me eigen (persoonlijke)server gebruik ik,
list.dsbl.org,
relays.ordb.org,
bl.spamcop.net,
zen.spamhaus.org,
dnsbl.njabl.org
-
25/07/06 20:55Wat bedoel je hiermee Jan. Aan sbl-xbl.spamhaus.org zijn toch geen kosten verbonden of begrijp ik jouw opmerking nu verkeerd.Oorspronkelijk geplaatst door Digiover
Ook lees ik in de andere thread jouw opmerking “weiger SMTP verbindingen van hosts zonder PTR records”. Mijn vraag is passen jullie dit toe. Want ik loop tegen het probleem aan dat er erg veel mailservers zijn waar dit niet geregeld is. En dan niet alleen van laten we zeggen de hobby providers maar ook “echte” providers en van mailserver waarmee men geld moet verdienen. (mailservers voor reserversings systemen).
Zo controleert SIDN op localhost maar ze zouden eigenlijks ook op een PTR record moeten controleren.
-
25/07/06 21:03SIDN kan niet op PTR controleren. SIDN weet immers niet welke servers e-mail voor dat domein gaan verzenden..
Wij laten alle connects naar poort 25 van hosts die geen geldige PTR records hebben tegenvoordig vallen. Dit stopt 50-80% van de spam. In de logfiles en in de bounce komt dit duidelijk naar voren.
Volgens de RFC's moeten alle hosts een geldig PTR record hebben.. kan men dat niet dan dient men via een smarthost te versturen.
-
25/07/06 21:16BoFH1.034 Berichten- Ingeschreven
- 24/11/03
- Locatie
- Siddeburen (Gn)
0 Berichten zijn liked
Bedrijf: VEVIDA Services
Functie: Systeembeheerder
URL: www.saotn.org
Registrar SIDN: ja
KvK nummer: nvt
Ondernemingsnummer: nvt
Dat ligt er maar net aan hoeveel e-mail per seconden je SMTP servers verwerken en hoeveel gebruikers je hebt. Zie bijvoorbeeld Service pricing. Voor ons komen de kosten dan al vrij snel uit bij US$ 11000.00 of meer, per jaar.Oorspronkelijk geplaatst door Greta
Enkel op onze fallback SMTP server wordt dit toegepast, omdat dat een Postfix systeem is. Onze primary MX dozen zijn qmail dozen die weer patches nodig hebben. Maar het liefst zou ik het daar ook op toepassen.Ook lees ik in de andere thread jouw opmerking “weiger SMTP verbindingen van hosts zonder PTR records”. Mijn vraag is passen jullie dit toe. Want ik loop tegen het probleem aan dat er erg veel mailservers zijn waar dit niet geregeld is. En dan niet alleen van laten we zeggen de hobby providers maar ook “echte” providers en van mailserver waarmee men geld moet verdienen. (mailservers voor reserversings systemen).
Een PTR record is niet aan de SIDN, het is aan de uitgever van je IP adres.Zo controleert SIDN op localhost maar ze zouden eigenlijks ook op een PTR record moeten controleren.
-
25/07/06 23:05Die kosten maak je niet als je niet zones wil slaven met rsync. Alleen voor het syncen worden kosten in rekening gebracht. Syncen verhoogt de snelheid, maar ook de kostenDat ligt er maar net aan hoeveel e-mail per seconden je SMTP servers verwerken en hoeveel gebruikers je hebt. Zie bijvoorbeeld Service pricing. Voor ons komen de kosten dan al vrij snel uit bij US$ 11000.00 of meer, per jaar.
.
Als je genoeg capaciteit hebt, moet je ze gewoon gebruiken icm een rbld.
-
26/07/06 02:25BoFH1.034 Berichten- Ingeschreven
- 24/11/03
- Locatie
- Siddeburen (Gn)
0 Berichten zijn liked
Bedrijf: VEVIDA Services
Functie: Systeembeheerder
URL: www.saotn.org
Registrar SIDN: ja
KvK nummer: nvt
Ondernemingsnummer: nvt
Tja, het is maar net hoe strak je de tekst leest...
http://www.spamhaus.org/xbl/index.lassohttp://www.spamhaus.org/sbl/howtouse.htmlUse of the XBL is free for users with normal mail servers (but networks with high email traffic should see DataFeed).Met andere woorden: Iedere (hosting/access)provider op dit forum, in deze thread, die de SBL en/of XBL gebruikt, zonder te betalen... Zit fout.Use of the SBL is free for individuals operating small mail servers as long as your email traffic is low. Commercial users, corporate networks and ISPs need to purchase a yearly subscription to use the service: see DataFeed.
Maar ja, met 140 over de snelweg mag ook, zolang je niet gepakt wordt.
- advertentie
-
26/07/06 07:56Het risico van 140 over de snelweg is beperkt, tenminste, zolang je dat niet bij wegwerkzaamheden doeOorspronkelijk geplaatst door Digiover
Luitjes die blacklists runnen zijn (te) vaak een beetje vreemd. Er is dus een goede kans dat ze je niet mailen maar van het ene op het andere moment alle ip's die je ze voer als blocked gaan kenmerken.
-
26/07/06 08:51Oeps. Had ik niet gelezen. Maar gelukkig voor mijn privé gebruik is het geen probleem.Oorspronkelijk geplaatst door Digiover
Oké, heb je gelijk in. Maar hoe overtuig je de providers om dit te gaan instellen. En het lullige lijkt mij dat jij als provider die de zaken wel goed voor elkaar heeft de klachten krijgt. Omdat jouw klanten hun berichten niet krijgen.Oorspronkelijk geplaatst door Digiover
-
26/07/06 09:05Als ze willen dat hun klanten ook zaken kunnen doen met klanten van:Oorspronkelijk geplaatst door Greta
AOL
compuserve
en nog een aantal anderen.. En mensen met een netscape adres dan doen ze er goed aan om het in ieder geval in te stellen.
Er is geen enkele reden waarom IP adressen van servers niet van een geldig PTR record voorzien kunnen worden.



LinkBack URL
About LinkBacks
