|   
9 June 2008, 19:32
| | Banned | Branche: nvt Ondernemingsnummer BE: nvt | | Geregistreerd: 23 February 2007 Locatie: Nieuwegein
Berichten: 307
| | | Wil graag hoster weten van een bepaald domeinnaam. Hoi iedereen,
Sorry voor de wat vage vraag alhier mocht dit niet toegestaan zijn hier, mogen de mods/ admins het rustig verwijderen/ verplaatsen. In verband met voorbereiding van een aangifte i.v.m. oplichting, wil ik graag de naam van een hoster weten wie de site nu host. Dan kan ik de gegevens hiervan doorspelen naar de politie, zodat die weer verder onderzoek kunnen doen. Het betreft hier namelijk weer een redelijk nieuwe site waar vandaan mensen worden opgelicht/ poging tot oplichting.
Mijn zoektocht loopt namelijk dood. De providers die ik hiermee lastig hebben gevallen zeggen dat ze de domein niet hosten.
Wie o wie wil/ kan voor mij een bepaald domein uitzoeken waar die gehost wordt. Het betreft hier een .nl domeinnaam, wat op nameserver staat van een .net domeinnaam.
Ik weet wie de eigenaar is van dit domein, over deze gast is ook een uitgebreid topic aan de gang op internetoplichting.
Alleen ik kom er niet achter wie nou de hoster is van dit domein zodat ik dit door kan geven aan de politie om de site hopelijk uit de lucht te halen. Er zijn al een groot aantal aangiftes gedaan onder drie PL nummers, justitie schijnt het ook al in onderzoek te hebben. Hoe meer info de politie heeft, des te sneller ze actie zullen ondernemen.
Domeinnamen durf ik niet zomaar hier neer te zetten i.v.m. eventuele zwartmakerij, bekend worden ervan. De Nederlandse domeinnaam en .net domeinnaam geef ik graag door via pb. Ik weet ook wie de registrant is van de .nl domeinnaam in ieder geval.
Laatst gewijzigd door rgh; 9 June 2008 om 19:39 | 
9 June 2008, 19:34
| | Registered User | Branche: Hosting Ondernemingsnummer BE: nvt | | Geregistreerd: 10 January 2006 Locatie: Meppel
Berichten: 107
| | | Edit: niet goed gelezen..
__________________ The truth will set you free. But first, it will piss you off
Laatst gewijzigd door Eryq; 9 June 2008 om 19:36
Reden: Niet goed gelezen
| 
9 June 2008, 19:42
| | Certified | Branche: ICT Dienstverlening / Hosting / Online Backup Ondernemingsnummer BE: nvt | | Geregistreerd: 6 November 2006 Locatie: Groningen
Berichten: 2.784
| | Vul de domeinnaam hier even in en zet het vinkje bij "uitgebreid". http://www.sidn.nl/ace.php/c,727,43,...nog_vrij_.html
Ook niet goed gelezen....
Doe eens een traceroute naar de domeinnaam, wellicht dat je daar meer info mee vergaard
__________________ VPS4LESS | Goedkope VPS oplossingen, standaard met IPv6!
W: Om links of plaatjes te kunnen zien heb je tenminste 10 of meerdere posts nodig. Op dit moment heb je 0 posts.
E: Om links of plaatjes te kunnen zien heb je tenminste 10 of meerdere posts nodig. Op dit moment heb je 0 posts. | 
9 June 2008, 19:54
| | Codert.nl | Branche: Webdesign, Slicing, Forumsoftware, Scripting Ondernemingsnummer BE: nvt | | Geregistreerd: 9 December 2005 Locatie: Diemen
Berichten: 2.684
| | | idd even tracen / pingen op het A record en dan heb je al iig het server IP. Dan weer eeh whois ( whois.sc/IP ) doen en ben je al verder
__________________ Tel: 06-46.234.013 || Web: Om links of plaatjes te kunnen zien heb je tenminste 10 of meerdere posts nodig. Op dit moment heb je 0 posts.
Desc: Wij hebben het allemaal ! Ook voor alle Phpbb en WordPress custom scripting ! | 
9 June 2008, 19:54
| | Banned | Branche: nvt Ondernemingsnummer BE: nvt | | Geregistreerd: 23 February 2007 Locatie: Nieuwegein
Berichten: 307
| | | Ik heb er inderdaad niet aan gedacht om te pingen naar het domein. Gelukkig werkt het. Zal eens kijken of ik iets meer weet over ip. Waar controleren jullie ip adressen?
Ik heb een programma Smart Whois hiervoor, geeft het goede domein weer, maar ja loopt verder dood.
Nu heb ik niet goed gelezen, Ramon zegt al waar ik de ip kan controleren. Zal het straks eventjes doen, nu een uurtje afwezig ongeveer.
Laatst gewijzigd door rgh; 9 June 2008 om 20:00 | 
9 June 2008, 19:59
| | Audis | Branche: Colocatie/Dedicated servers Ondernemingsnummer BE: nvt | | Geregistreerd: 26 December 2003 Locatie: Sliedrecht
Berichten: 843
| | | Je kunt ook een traceroute proberen (tracert <ip adres / domeinnaam> onder Windows). Vaak kun je aan de laatste hop wel zien waar het gehost is, daar de reverse DNS meestal verwijst naar de hoster. | 
9 June 2008, 20:11
| | Codert.nl | Branche: Webdesign, Slicing, Forumsoftware, Scripting Ondernemingsnummer BE: nvt | | Geregistreerd: 9 December 2005 Locatie: Diemen
Berichten: 2.684
| | Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door rgh Ik heb er inderdaad niet aan gedacht om te pingen naar het domein. Gelukkig werkt het. Zal eens kijken of ik iets meer weet over ip. Waar controleren jullie ip adressen?
Ik heb een programma Smart Whois hiervoor, geeft het goede domein weer, maar ja loopt verder dood.
Nu heb ik niet goed gelezen, Ramon zegt al waar ik de ip kan controleren. Zal het straks eventjes doen, nu een uurtje afwezig ongeveer. | http://whois.sc/123.123.123.123 Ip dus hier
__________________ Tel: 06-46.234.013 || Web: Om links of plaatjes te kunnen zien heb je tenminste 10 of meerdere posts nodig. Op dit moment heb je 0 posts.
Desc: Wij hebben het allemaal ! Ook voor alle Phpbb en WordPress custom scripting ! | 
9 June 2008, 20:48
| | Banned | Branche: nvt Ondernemingsnummer BE: nvt | | Geregistreerd: 23 February 2007 Locatie: Nieuwegein
Berichten: 307
| | | Ramon,
Bedankt nogmaals voor de link. Ik denk dat ik er nu zo goed als zeker achter ben gekomen welke hoster het betreft.
Heb ook een aantal pb's gekregen die mij goed geholpen hebben met juiste links, waardoor ik in ieder geval het netwerk weet waar die site gehost wordt, en denk ook nu achter juiste e-mail adres gekomen ben zodat ik kan contacten met hoster met de vraag of zij die website hosten. | 
9 June 2008, 20:49
| | Codert.nl | Branche: Webdesign, Slicing, Forumsoftware, Scripting Ondernemingsnummer BE: nvt | | Geregistreerd: 9 December 2005 Locatie: Diemen
Berichten: 2.684
| | | no problemo, succes ermee !
__________________ Tel: 06-46.234.013 || Web: Om links of plaatjes te kunnen zien heb je tenminste 10 of meerdere posts nodig. Op dit moment heb je 0 posts.
Desc: Wij hebben het allemaal ! Ook voor alle Phpbb en WordPress custom scripting ! | 
9 June 2008, 21:03
| | Banned | Branche: nvt Ondernemingsnummer BE: nvt | | Geregistreerd: 23 February 2007 Locatie: Nieuwegein
Berichten: 307
| | | Dankzij jullie geboden hulp ben ik er nu zo goed als zeker achter gekomen welke hoster het nu is.
Gewoon stom van mij om niet te gaan pingen op het domein, hier had ik helemaal niet aan gedacht aan deze mogelijkheid.
Provider nu een mailtje gestuurd met de vraag of hun inderdaad die website nu hosten dan kan ik hiermee hopelijk eind deze week/ begin volgende week mee naar de politie, hebben ze weer meer informatie. Ga de politie morgen in ieder geval eventjes bellen. | 
9 June 2008, 23:12
| | Eigen aanduiding | Branche: Techniek Ondernemingsnummer BE: nvt | | Geregistreerd: 23 April 2005 Locatie: Eindhoven
Berichten: 3.404
| | als ik een mailtje krijg "hoi, hosten jullie www.testuser.nl" dan krijg je toch echt een vriendelijk bericht terug dat we je dat niet gaan vertellen... | 
9 June 2008, 23:17
| | Maarten | Branche: SSL Certificaten Ondernemingsnummer BE: nvt | | Geregistreerd: 13 March 2003 Locatie: Heerhugowaard
Berichten: 512
| | Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door t.bloo als ik een mailtje krijg "hoi, hosten jullie www.testuser.nl" dan krijg je toch echt een vriendelijk bericht terug dat we je dat niet gaan vertellen... | Zou ook een domme vraag zijn, er staat heel groot 'Dommel Hosting'
__________________ Om links of plaatjes te kunnen zien heb je tenminste 10 of meerdere posts nodig. Op dit moment heb je 0 posts. - SSL certificaten van Comodo, Thawte en Verisign | 
9 June 2008, 23:40
| | Banned | Branche: nvt Ondernemingsnummer BE: nvt | | Geregistreerd: 23 February 2007 Locatie: Nieuwegein
Berichten: 307
| | | We zullen zien hoe en of ze hierop reageren. Ik weet nu dankzij jullie in ieder geval wel voor 99,9 % zekerheid wie de hoster is.
En er staat wel iets meer in zo'n mailtje hoor als alleen maar dat. | 
11 June 2008, 18:08
| | Registered User | Branche: Nvt Ondernemingsnummer BE: Nv | | Geregistreerd: 11 June 2008 Locatie: Nijmegen
Berichten: 2
| | Zoiets heet Whois.  Eventueel zou je daar ook even op kunnen Google-n om er wat meer over te weten te komen. | 
11 June 2008, 18:18
| | Maarten | Branche: SSL Certificaten Ondernemingsnummer BE: nvt | | Geregistreerd: 13 March 2003 Locatie: Heerhugowaard
Berichten: 512
| | Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door NiekR Zoiets heet Whois.  Eventueel zou je daar ook even op kunnen Google-n om er wat meer over te weten te komen. | Als je nou eerst de vraag eens leest, en de reacties die er op volgen?
__________________ Om links of plaatjes te kunnen zien heb je tenminste 10 of meerdere posts nodig. Op dit moment heb je 0 posts. - SSL certificaten van Comodo, Thawte en Verisign | | Discussietools | | | | Weergave | Lineaire weergave | Regels voor berichten | Je mag geen nieuwe discussies starten Je mag niet reageren op berichten Je mag geen bijlagen versturen Je mag niet je berichten bewerken HTML-code is Uit | | |   | |