Hallo,
ik heb een zeer dringende vraag heb met betrekking tot een verzoek/eis die ik ontvangen heb van een concurrent.
De website lenzenbestellen.nl wilt namelijk dat ik lenzen-bestellen.nl aan hun overdraag binnen 5 dagen, aangezien ik volgens hun inbreuk maak op de handelsnaam.
Zij hebben de domeinnaam al sinds 2000 , ik helaas sinds 13-10-2008, echter verkopen ze er maar een paar producten en worden ze niet goed gevonden in Google. Ze zullen vermoedelijk ook niet veel verkopen aangezien ik weet dat voor de meest prodcuten die ze aanbieden weinig aanbod is. Ik verkoop een heel assortiment en wordt veel beter gevonden in Google.
Ik ben dus erg benieuwd hoe nu te handelen, aangezien dit een generieke woorden combinatie is en absoluut niet de bedoeling heb hun dwars te zitten en graag deze domeinnaam wil houden.
Persoonlijk denk ik dat hun er meer profijt van hebben en eerder kans hebben op klanten van mij.
Met vriendelijke groet,
Marco
Evenementen voor de komende 60 Dag(en)
Resultaten 1 tot 15 van de 34
Onderwerp: Wie is de rechtmatige eigenaar domeinnaam
-
03/09/10 13:02Wie is de rechtmatige eigenaar domeinnaam
-
03/09/10 13:06Onzin, hebben ze patent dat ze je kunnen laten zien? Er zijn zo vaak bedrijven die een - in de naam hebben, en totaal verschillend zijn van het bedrijf zonder - in de naam.
-
03/09/10 13:14ik zie alleen bij de kvk dat daar lenzenbestellen.nl als handelsnaam staat, maar kon geen merk vinden bij het benelux merkenbureau. Deze domainnaam is zo generek dat ze volgens mij er geen recht op hebben, maar ik ben nog niet zeker.
-
03/09/10 14:21Web hosting diensten4.374 Berichten- Ingeschreven
- 09/02/04
- Locatie
- Rotterdam
82 Berichten zijn liked
Bedrijf: DreamHost.nl Web hosting
Functie: Managing Director
URL: www.dreamhost.nl
Registrar SIDN: JA
KvK nummer: 24269577
Beide woorden zijn inderdaad vrij generiek. Ik zou er in ieder geval niet op ingaan zolang er geen advocaat door de tegenpartij op is gezet. Daarna kun je altijd kijken wat te doen.
-
03/09/10 15:46Ik zou er ook niet op in gaan.
Wel zou ik je header even aanpassen naar een logo met het streepje.
- advertentie
-
03/09/10 15:59Je kunt een rechtszaak afwachten of eieren voor je geld kiezen.
Kans is zeer groot dat het bedrijf in het gelijk gesteld wordt daar jullie hetzelfde doen.
Ik neem ook aan dat je deze naam wel zeer bewust hebt gekozen daar je zag dat ie zonder streepje al bezet was of heb ik het mis.
Indien ik het niet mis heb dan zou het je sieren hem af te staan.
Ik vind het wat dat betreft erg zielig om zo te profiteren van een naam van een ander mocht dit moedwillig zijn gebeurd.
-
03/09/10 16:23geregistreerd gebruiker1.145 Berichten- Ingeschreven
- 17/06/03
- Locatie
- Delft
9 Berichten zijn liked
KvK nummer: 02084745
Ik kon niet snel jullie bedrijfsgegevens vinden, dit moet je verplicht op je site zetten.
In de AV zag ik dat jullie AMS europe heten, als je dit goed duidelijk maakt op de site en lenzen-bestellen.nl paar alleen als verkoopkanaaal gebruikt hebben ze niets om op te staan.
Dat is als ze geen merkrecht hebben op lenzen bestellen.
Dat jullie domeinnaam lijkt op die van hen maakt niet uit, als jullie bedrijfsnaam maar niet lijkt op die van hen. Dus niet handelen onder de naam lenzen-bestellen, maar ams europe (of iets anders).
@Bshosting, het is niet meer dan logisch dat je deze domeinnaam wilt als je in die business zit. Ik denk dat TS gewoon mensen wil trekken die op lenzen bestellen zoeken, niet zozeer de mensen die echt op zoek zijn naar lenzenbestellen.nl
-
03/09/10 16:27User2.294 Berichten- Ingeschreven
- 24/04/09
- Locatie
- Gemeente Castricum
58 Berichten zijn liked
Het zijn gewoon twee standaard woorden en waarschijnlijk hebben zij er geen merkrecht op. Zelf hebben ze 10 jaar de tijd gehad om de domeinnaam met streepje te registreren. Hun eigen fout. De rechter zal uiteindelijk beslissen. Aangezien het feit dat het om twee normale woorden gaat, lijkt een inbreuk op het merkrecht hier niet van toepassing.
Neem anders een contact op met ICTrecht (vertoeft zich ook op dit forum) die heeft verstand van zaken en kan je waarschijnlijk hierbij verder helpen en informeren.
-
03/09/10 16:29Of een rechter daar zo ook over gaat denken valt nog te bezien zeker als er gehandeld is uit kwader trouw.
En daar lijkt het in dit geval wel op.
Als een bedrijfsnaam met streepje niet wordt vastgelegd door een bedrijf wil dat niet zeggen dat een ander er misbruik van zou moeten maken.
Wat dat betreft zou daar eens veel harder tegen opgetreden mogen worden.
-
03/09/10 16:52geregistreerd gebruiker1.145 Berichten- Ingeschreven
- 17/06/03
- Locatie
- Delft
9 Berichten zijn liked
KvK nummer: 02084745
Wat is er ter kwader trouw dan? Ze willen de klanten van hun concurrent?
Ja logisch ze azen op dezelfde mensen (mensen die zoeken naar lenzen bestellen).
Hoeveel bedrijven heten wel iets met webhosting in hun naam. Betekent dat dat je geen domeinnamen meer mag registreren met webhosting erin?
Zolang ze geen merkrecht hebben kunnen ze niks.
Zolang je maar duidelijk maakt dat je niets te maken hebt met lenzenbestellen.nl Dat is op dit moment niet helemaal duidelijk.
-
03/09/10 17:25
-
03/09/10 17:57Nee dat klopt maar een beetje fatsoen mag je ook wel verwachten lijkt me zo.
-
03/09/10 18:30
-
03/09/10 18:41Omdat je dat van te voren al had moeten doen.Waarom zou deze persoon fatsoen tonen als hij/zij hier ook zijn/haar inkomsten uit haalt? Dat zou jij toch ook niet zomaar opgeven?
Willens en wetens een domeinnaam registreren waar al een bedrijf mee online is alleen dan een streepje ertussen noem ik niet fatsoenlijk.
Die inkomsten van het ene bedrijf zijn al vanaf 2000 die van ts vanaf 2008 dus is het gewoonweg meeliften op een ander.
Dan had ie net zo goed kooplenzen ofzo kunnen pakken.
Dat het met de huidige maatschappij schering en inslag is met dit soort figuren en dat de registars er niks aan doen is erg jammer, maar wil niet zeggen dat het normaal is.
Als je het dan over fatsoen hebt zou je niet voor juist die naam gaan met streepje maar voor een andere naam en wat dan ook tegen hem spreekt is dat op de site ook de indruk gewekt word dat het zonder streepje is en dus 1 en hetzelfde bedrijf.
Ik denk dat Ictrecht een leuk oordeel kan geven.
-
03/09/10 18:52Heb je wel eens goed gekeken in de webhostingbranche? Ik zie niet anders dan soortgelijke namen van een ander met streepjes, verkleinwoorden, omgedraaide woorden etc etc
Of het netjes is of niet, tja. Stelregel bij een domein is (meestal) toch echt "wie het eerst komt ..."



LinkBack URL
About LinkBacks

