Hi,
Stel je zoekt bij Google op 'unive', dan zie je dat Unive zelf er een gesponsorde link neer heeft gezet.
Wat nu als een ander bedrijf bijv. Groene land Achmea onder het woord 'unive' ook een gesponsorde link neerzet, mag dit dan?
Het gaat even niet om de positie van de links, maar puur of het mag ja/nee.
Evenementen voor de komende 60 Dag(en)
Resultaten 1 tot 15 van de 44
Onderwerp: Google Adwords
-
20/05/09 13:38Source XS391 Berichten- Ingeschreven
- 29/11/07
- Locatie
- Vriezenveen / KvK Enschede
2 Berichten zijn liked
Naam: André Gerritsen
Bedrijf: Source XS
Functie: Eigenaar
URL: https://www.sourcexs.nl
Registrar SIDN: Ja
ISPConnect: SourceXS
KvK nummer: 08157336
Google Adwords
-
20/05/09 13:43
-
20/05/09 13:43
-
20/05/09 13:43
-
20/05/09 13:54Dit is geen goed voorbeeld. Portakabin is de naam van een product en daarnaast ook van het merk/bedrijf. De term Portakabin heeft zich ontwikkeld tot een algemene term, zoals ook MSN'en bijvoorbeeld. Dit is iets anders dan Bedrijf A die de Adword Bedrijf B inkoopt.
Verder staat hier volgens mij ook iets over in de policy van google adwords.
-
20/05/09 14:01Source XS391 Berichten- Ingeschreven
- 29/11/07
- Locatie
- Vriezenveen / KvK Enschede
2 Berichten zijn liked
Naam: André Gerritsen
Bedrijf: Source XS
Functie: Eigenaar
URL: https://www.sourcexs.nl
Registrar SIDN: Ja
ISPConnect: SourceXS
KvK nummer: 08157336
"Het bedrijf" waar ik over praat komt niet voor als merknaam bij de volgende link:
http://register.boip.int/bmbonline/intro/show.do
-
20/05/09 14:39Source XS391 Berichten- Ingeschreven
- 29/11/07
- Locatie
- Vriezenveen / KvK Enschede
2 Berichten zijn liked
Naam: André Gerritsen
Bedrijf: Source XS
Functie: Eigenaar
URL: https://www.sourcexs.nl
Registrar SIDN: Ja
ISPConnect: SourceXS
KvK nummer: 08157336
Ok, ik denk dat ik iets gevonden heb in de discussie groep van Google.
http://www.google.com/support/forum/...b8fc66ea&hl=nl
Volgens de Adowrds Consultant mag het gewoon al hoe wel het niet heel netjes is.
-
20/05/09 15:08Source XS391 Berichten- Ingeschreven
- 29/11/07
- Locatie
- Vriezenveen / KvK Enschede
2 Berichten zijn liked
Naam: André Gerritsen
Bedrijf: Source XS
Functie: Eigenaar
URL: https://www.sourcexs.nl
Registrar SIDN: Ja
ISPConnect: SourceXS
KvK nummer: 08157336
Ok, ik kreeg net een e-mail van "het bedrijf", zo zal ik dan maar blijven noemen.
Iemand hier een mening over, misschien ICT-Recht?Beste "Ik dus",
Er is inderdaad telefonisch verzocht om de zoekterm 'Het bedrijf' te verwijderen uit jullie Google Adwords campagne.
U heeft correct geconstateerd dat de naam 'Het bedrijf' (nog) niet als merknaam geregistreerd is. Dit maakt dat wij vooralsnog geen beroep kunnen doen op artikel 2:20 lid 1 sub a van het Benelux Verdrag inzake de Intellectuele Eigendom (BVIE).
Het staat u ook zeker vrij om te adverteren via Google en om zoekwoorden te gebruiken die betrekking hebben op uw bedrijf. Het is echter in strijd met de Handelsnaamwet om een handelsnaam (waar 'Het bedrijf' onder gekwalificeerd kan worden) te gebruiken waardoor verwarring kan ontstaan bij consumenten.
Daar we beiden deels dezelfde diensten verlenen is de kans groot dat dit ook daadwerkelijk kan gebeuren.
Voorts zijn wij momenteel in het traject om de naam 'Het bedrijf' als merknaam te registreren.
Ik wil u dus nogmaals verzoeken de term 'Het bedrijf' per ommegaande te verwijderen uit uw Google Adwords campagne.
Middels deze e-mail (welke ook als schriftelijk kan worden gezien) stel ik u verder aansprakelijk voor eventueel geleden en nog te lijden schade als gevolg van uw advertentie campagne bij Google Adwords inzake het gebruik van de term 'Het bedrijf'.
Ik afwachting van een positieve afwikkeling verblijf ik,
Met vriendelijke groet,
Iemand van dat bedrijf
Ik wil er niet al te veel gezeur over hebben, maar naar mijn idee valt dit onder "gezonde concurentie", gezien het feit dat het overal gebeurd.
-
20/05/09 15:18@SourceXS voor de grap 500 euro uitgeven bij een merken registeren en dat merk en de rechten deponeren.
Immers NADAT hij is gedeponeerd kunnen ze pas recht erop claimen een kvk inschrijving zegt niets.
er zijn zat bedrijven die "internet diensten" achter hun bedrijfsnaam hebben bijvoorbeeld.
dan zou ik dus geen "internet diensten" als adwords mogen gebruiken ?
Als in google adverteren en claim maar hun sturen.
Altijd leuk.
-
20/05/09 15:23Source XS391 Berichten- Ingeschreven
- 29/11/07
- Locatie
- Vriezenveen / KvK Enschede
2 Berichten zijn liked
Naam: André Gerritsen
Bedrijf: Source XS
Functie: Eigenaar
URL: https://www.sourcexs.nl
Registrar SIDN: Ja
ISPConnect: SourceXS
KvK nummer: 08157336
Dat zou inderdaad wel hard zijn, hun handelsnaam registreren als merknaam voor mijn bedrijf, maar goed, zover wou ik er niet gaan.
Ik vroeg me meer af of dit mag of niet. Het lijkt me een beetje op een bang maak mailtje omdat ze bang zijn voor concurrentie, hoewel ik niet zeker weet of ik mijn recht sta.
-
20/05/09 15:28Hostingvisions943 Berichten- Ingeschreven
- 18/01/05
- Locatie
- Katwijk
8 Berichten zijn liked
Bedrijf: Hostingvisions
Functie: Eigenaar
URL: www.hostingvisions.nl
Registrar SIDN: Nee
KvK nummer: 27313947
Ik vind het niet netjes, persoonlijk.
Algemene termen zoals hosting, domeinregistratie e.d. kan natuurlijk wel, maar een specifieke bedrijfsnaam.... echt ik vind het niet netjes als iemand dit doet.
Maar het mag wel...mits de naam niet gedeponeerd is. Pas nog een babbeltje met Google erover gehad.
-
20/05/09 15:30
-
20/05/09 15:37Source XS391 Berichten- Ingeschreven
- 29/11/07
- Locatie
- Vriezenveen / KvK Enschede
2 Berichten zijn liked
Naam: André Gerritsen
Bedrijf: Source XS
Functie: Eigenaar
URL: https://www.sourcexs.nl
Registrar SIDN: Ja
ISPConnect: SourceXS
KvK nummer: 08157336
- advertentie
-
20/05/09 15:51Source XS391 Berichten- Ingeschreven
- 29/11/07
- Locatie
- Vriezenveen / KvK Enschede
2 Berichten zijn liked
Naam: André Gerritsen
Bedrijf: Source XS
Functie: Eigenaar
URL: https://www.sourcexs.nl
Registrar SIDN: Ja
ISPConnect: SourceXS
KvK nummer: 08157336
Net kreeg ik deze email:
Google geeft juist aan dat dit gewoon mag aangezien ze een speciaal formulier hebben voor bedrijven:Beste "Ik dus",
Ook de door u genoemde bedrijven zijn door ons benaderd.
Ook hebben we dit bij Google gemeld. Het is namelijk niet toegestaan dit te doen. Er is verschillende jurisprudentie waarin dit wordt onderbouwd.
Ik stel het op prijs dat u de advertentie op onze naam heeft verwijderd.
Onze dank hiervoor.
Met vriendelijke groet,
https://services.google.com/inquiry/...omplaint?hl=nl
Zolang het formulier niet is ingevuld mag het gewoon, indien het formulier we is ingevuld is het niet meer mogelijk, dus kan het niet meer.
Raar hoe "het bedrijf" reageert, terwijl we het niet over een kleine partij hebben.
-
20/05/09 17:03Ik vind het persoonlijk zwaar zielig als je met de naam van een ander bedrijf loopt te adverteren.
Google kan er niks aan doen misschien maar met dit soort partijen krijg ik spontaan braakneigingen.
Kun je zelf niks verzinnen of wil je geen geld steken in adverteren, dan moet je weg blijven bij google simpel zat.
Als je op zo'n vuile manier probeert aan je klantjes te komen sorry hoor dan ben je echt niet goed bezig.
Of het nu een merk is of niet dat doet niet terzake, en ik denk persoonlijk als je een rechtszaak aanspant omdat een ander bedrijf adverteert met jouw bedrijfsnaam je toch echt wel een grote kans van slagen hebt



LinkBack URL
About LinkBacks

