Goedemorgen,
Gisteravond kreeg ik toch een raar mailtje van dit bedrijf, op een e-mailadres die ik niet zakelijk gebruik, maar privé. Ik kreeg het volgende mailtje over mijn webhosting, die momenteel onder gebracht is bij Xynta:
Nu kunnen ze deze gegevens alleen uit de SIDN database getrokken hebben, die in hun voorwaarden dit soort acties juist uitsluiten, daar mogen de gegevens niet voor gebruikt worden. Hoe staan jullie hier tegenover? En hoe kan ik handelen zodat deze praktijken van deze onderneming onder de aandacht gebracht worden van SIDN (zelf geen deelnemer).Beste,
Uw website staat momenteel bij Xynta Nederland.
Xynta biedt uw website leuke ruimte maar helaas vaak niet met de gewenste ondersteuning en uptime.
Daarnaast betaald u ook teveel.
Beter gezegd, veel te veel.
Dit kan anders!
Kijk nu op http://www.ordana.nl en bespaar vandaag nog enkele honderden euro´s.
Bij Ordana kunt u namelijk al hosting nemen vanaf 1 euro per maand en krijgt u minimaal 2x zoveel bandbreedte en opslagruimte.
Tevens is onze uptime garantie 99,97% en leveren wij 24x7 support.
Wij zijn niet voor niets momenteel de goedkoopste hoster van Nederland.
Dus wacht niet langer en stap over!
Met vriendelijke groet,
Ordana Nederland B.V.
Om u uit te schrijven op deze nieuwsbrief kunt u terecht op: http://www.ordana.nl/mailing/nieuwsbrief.php
Evenementen voor de komende 60 Dag(en)
Resultaten 1 tot 15 van de 72
-
27/04/09 08:56geregistreerd gebruiker385 Berichten- Ingeschreven
- 18/05/07
- Locatie
- Hoevelaken
0 Berichten zijn liked
Bedrijf: Media-Enzo
Functie: CEO
URL: www.media-enzo.nl
Registrar SIDN: Nee
KvK nummer: 32134636
Spam technieken van Ordana (Ken de K. hosting)
-
27/04/09 09:01moderator4.784 Berichten- Ingeschreven
- 04/11/05
- Locatie
- Gent
12 Berichten zijn liked
Registrar SIDN: ja
KvK nummer: nvt
Ondernemingsnummer: 0475284162
Stuur dit zo door naar sidn-legaal; het zou toch hun aandacht moeten trekken...
-
27/04/09 09:18De zoveelste "ik ben de goedkoopste van nederland, maar besta eigenlijk pas net"-hoster. Als je even wat googled, begin je je wel af te vragen hoe sneu je moet zijn om zo en zo te werk te gaan. Bedenkelijk.
Inderdaad, even aangeven bij legal@sidn.nl.
Vermeld bij de whois staat:
Elk gebruik van deze informatie voor commerciële of reclamedoeleinden of soortgelijke activiteiten, is expliciet verboden en tegen overtreding van dat verbod zal worden opgetreden.
-
27/04/09 09:19geregistreerd gebruiker385 Berichten- Ingeschreven
- 18/05/07
- Locatie
- Hoevelaken
0 Berichten zijn liked
Bedrijf: Media-Enzo
Functie: CEO
URL: www.media-enzo.nl
Registrar SIDN: Nee
KvK nummer: 32134636
Bedankt, ik heb het doorgestuurd (inclusief link naar mijn beschrijving hier). Ook een klacht ingediend bij de OPTA. Ben vooral benieuwd of meerdere klanten van Xynta deze e-mail hebben gehad, maar zoveel zullen er hier niet rondhangen
.
- advertentie
-
27/04/09 09:30Bij mijn weten is het zeggen dat je een BV bent terwijl je een eenmanszaak bent toch ook strafbaar ..... Ken de K. zit er blijkbaar achter, oude WHT bekende .... met zulke vrienden heb je geen vijanden meer nodig ;-)
-
27/04/09 09:42geregistreerd gebruiker572 Berichten- Ingeschreven
- 31/05/07
- Locatie
- Meppel
1 Berichten zijn liked
Naam: Marcel Stegeman
Bedrijf: Datacenter Meppel BV
Functie: DGA
URL: www.datacentermeppel.nl
Registrar SIDN: ja
KvK nummer: 50762354
Ondernemingsnummer: nvt
Klopt, keizerhosting.nl
Ik ga er niet vanuit dat mensen ook werkelijk overstappen door alleen zo`n email.
Verder is deze methode om klanten te krijgen... een beetje jammer
-
27/04/09 09:52geregistreerd gebruiker385 Berichten- Ingeschreven
- 18/05/07
- Locatie
- Hoevelaken
0 Berichten zijn liked
Bedrijf: Media-Enzo
Functie: CEO
URL: www.media-enzo.nl
Registrar SIDN: Nee
KvK nummer: 32134636
Ah, blijkbaar dus een bekende (in de zin van dit soort acties). Het doet mij inderdaad ook niet overstappen, maar het is natuurlijk wel een methode waardoor mensen rond gaan kijken, en bedrijven die de webhosting door iemand anders geregeld laten hebben (zoals bij mijn klanten zo is) is het uiterst vervelend, je krijgt er alleen maar vragen door met name gericht op de prijzen. Die moet je dan weer verdedigen.
Afijn, nogal louche praktijken daar, zoals die valse accounts op forums.
-
27/04/09 10:30Even om dit recht te zetten.
Een van onze machines is gehacked. Hierdoor is een bepaald mailingsysteem wat bij ons draait in werking gezet.
Dit is niet onze bedoeling.
Mogelijk wil iemand onze goede naam kapot maken. Dit is ons vaker gebeurt dat mensen onder onze naam proberen om te spammen. Dit willen wij absoluut niet en tollereren het ook niet!
Onze excusus aan alle betrokken partijen. Wij vragen u geen verdere stappen te ondernemen.
U kunt voor verdere info terecht bij: info@ordana.nl, wij leggen het u graag uit!
Graag dit fora sluiten, ik heb geen zin in meer negatief nieuws, wij doen ons best om dit probleem te verhelpen en zijn in overleg met Xynta voor een passende oplossing!
-
27/04/09 10:36Aardige hacker als hij voor jou reclame maakt
-
27/04/09 10:37moderator5.195 Berichten- Ingeschreven
- 12/09/05
- Locatie
- Zuid Holland
68 Berichten zijn liked
KvK nummer: 14074337
Vraag je je af hoe hij aan die mailadressen komt.
-
27/04/09 10:43
-
27/04/09 10:45Erg appart dit, ben benieuwd hoe xYnta zal reageren
Wat nog mooier is om over na te denken is, waarom jij uberhaupt dit soort dubieuze dingen op je server hebt draaien ? Is dit je beste manier van marketing ?
-
27/04/09 10:48Ik ben geen technicus, maar zelfs ik kan mijzelf bedenken dat je met revdns nogal veel info kunt uitlezen op basis van ip.
-
27/04/09 10:50Je geeft nu geen antwoord op mijn vraag. Ik zou dat wel eens willen weten
-
27/04/09 10:53Ik neem aan dat mijn naam uit het topic wordt gehaald? Dit is privacy schending!
ps. ik weet dus ook niet hoe ze het hebben gedaan. google zelf eens, misschien leer je dan nog iets.



LinkBack URL
About LinkBacks

