Tot mijn grote verbazing word een grote website met allerlei links naar illegale copieen van grafische programmas op een Leaseweb server gehost.
Toen ik Leaseweb daarover belde vertelden ze me dat ze alleen websites uit de lucht halen wanneer ze van de bekende stichting daartoe opdracht krijgen.
Ik begrijp heel goed dat er in feite niets illegaals gehost wordt, maar ik vind het toch niet kunnen dat Leaseweb zo'n site mogelijk maakt. Het enige doel van die site is het geld verdienen met illegale programmas.
Ik heb zelf een klein bedrijfje in de grafische sector en het is slechts een kwestie van tijd totdat mijn eigen programma op zo'n website terecht komt.
Dit bericht is misschien een beetje cryptisch, maar ik weet hoe makkelijk dingen te vinden zijn met Google tegenwoordig. Mocht Leaseweb besluiten om de site offline te halen dan wil ik niet dat dit direct naar mij te herleiden valt.
Evenementen voor de komende 60 Dag(en)
Resultaten 1 tot 15 van de 43
Onderwerp: Illegale link site gehost door grote hoster
-
08/04/09 10:02Illegale link site gehost door grote hoster
-
08/04/09 10:12addicted!1.452 Berichten- Ingeschreven
- 13/09/03
- Locatie
- Tilburg / KVK Midden Brabant
6 Berichten zijn liked
Naam: M. Groenleer
Bedrijf: Groenleer ICT Services B.V.
URL: www.groenleer.net
Registrar SIDN: JA
KvK nummer: 17269109
Ok, en wat is nu je punt?
Het is 'algemeen bekend' dat grote partijen meer 'illegale' zaken hosten.
In die zin er komt meer binnen en hebben niet alijtd de tijd en mankracht om alles te controleren. Verder zijn er inderdaad procedures omtrent het offline halen van websites.
Kijk eens naar de Notice and Takedown regels. Daar moet iedere partij aan gaan voldoen. Maar ook bij NTD zaken zul je een partij in het geheel moeten zijn en niet alleen vinden dat 'iets' 'niet kan'.
-
08/04/09 10:16je eerste post om dit te zeggen, en dan stel ik de vraag: waarom? Ga iets doen in de vorm van klanten werven?
-
08/04/09 10:34Nou, als ze een grote stichting willen behandelen, dan meld je het toch gewoon hier:
http://www.anti-piracy.nl/meld_pirat..._piraterij.asp
En ach, voor iedere website die er van dit soort verdwijnt komen er 2 bij.
- advertentie
-
08/04/09 10:35Je zou bij de NSB moeten gaan joh!
Verder, als dit een probleem is, meld dit dan aan de rechthebbenden, dan lossen zij dit wel op met de juiste instanties.
Bij elke ISP word wel minimaal 1 site gehost die wat schimmig kan zijn, maar de hostingprovider is hier vaak niet van op de hoogte omdat dit in veel gevallen een klant van een klant van een klant van een klant is.
-
08/04/09 10:55Beetje kinderlijk van je. Als je ziet dat er aan de overkant een winkel wordt leegeroofd, ben je dan ook een NSB-er als je de politie belt?
Jij zal vast als systeembeheerder of programmeur je ding doen en elke maand je loon op je rekening gestort krijgen. Het is dan een stuk makkelijker om te denken: "wat zeur je over piraterij".
Ik ken talloze mensen die op kleine schaal software maken en financieel afhankelijk zijn van hun programmas. We hebben het hier niet over Microsoft of Adobe, maar kleine zelfstandigen. Door dit soort sites lopen deze mensen inkomsten mis waar ze keihard (en gelukkig vaak met veel plezier) voor werken.
Dat ben ik helemaal met je eens, voor een groot bedrijf als Leaseweb is het niet mogelijk om alles te controleren. Maar als je gewezen wordt op een site die als enige doel heeft het verspreiden illegale software dan vind ik het slecht als je geen actie onderneemt.Oorspronkelijk geplaatst door groenleer
-
08/04/09 10:57Internet Services2.531 Berichten- Ingeschreven
- 27/03/06
- Locatie
- Utrecht
25 Berichten zijn liked
Als je het zo graag down wil hebben mail je BREIN toch? Lijkt me niet dat jij mag beslissen wat leaseweb wel en niet offline moet halen. Daarnaast kost het alsnog veel werk als ze alle klachten moeten gaan onderzoeken en wie betaald dat?
-
08/04/09 11:05Dat dacht ik ook al...
-
08/04/09 11:12
-
08/04/09 11:22Jaloezie?
-
08/04/09 11:23Als je een auto hebt gekocht die binnen 2 weken in elkaar zakte en je ziet bij die autohandelaar auto's gestolen worden. Zou je dan de politie bellen?
(om je punt te bewijzen ga je ws toch 'ja' zeggen, maar goed
)
Mijn mening, laat het over aan de mensen die er verstand van hebben en ga niet de klokkenluider uithangen.
-
08/04/09 11:25Knap dat jij weet met wie ik contact heb opgenomen?
Ik heb namelijk wel degelijk contact opgenomen met de juiste instanties, en ik heb Leaseweb gebeld en ge-emailed. Alleen werd ik daar weggestuurd met de smoes "wij halen alleen sites offline als Brein daar om vraagt".
Ik vind dat als het doel van een site overduidelijk is "de verspreiding van illegale software", dat Leaseweb dat ook wel wat eigen verantwoordelijkheid mag tonen.
Right, ik hoef mijn geld niet te verdienen met schimmige websites. Ik verdien mijn geld op een legale (en veel leukere) manier.Jaloezie?
-
08/04/09 11:31Heren, dit is een brein medewerker die gefrustreerd is dat linken naar illegale content niet verboden is.
-
08/04/09 11:32Leaseweb is helemaal niet degene om contact mee op te nemen in dit geval, wat verwacht je wat ze zeggen? "Ja nee, natuurlijk gaan we dat meteen doen!" ?
Illegale software geef je aan bij http://www.bsa.org/country.aspx?sc_lang=nl-NL/
Verder vinden we allemaal wel eens wat.
-
08/04/09 11:32



LinkBack URL
About LinkBacks

