Volg ons op Twitter voor updates en andere mededelingen van het Webhostingtalk Team!

» Advertentie




Ga terug   webhostingtalk.nl > Hosting > Dedicated en VPS (unmanaged) Hosting


Reageren
 
LinkBack Discussietools Weergave
  #1 (permalink)  
Oud 16 February 2008, 13:28
Registered User
Branche: ICT Dienstverlening
Deelnemer SIDN: nee
KvK NL: 09171039
Ondernemingsnummer BE: nvt
 
Geregistreerd: 16 February 2008
Locatie: Centraal Gelderland
Berichten: 25
Exclamation Mailen naar hotmail vanaf eigen mailserver

Hallo,

Ik heb sinds enkele weken een eigen server in een datacentrum in amsterdam. Deze werkt prima, draait DNS, mailserver en webserver voor diverse domeinen.

Nu kom ik echter het probleem tegen dat emails naar hotmail emailadressen niet aankomen. Ik heb flink wat research gedaan, maar alles wat ik tegenkom heb ik al geregeld: reverse dns klopt, SIDN ns-check geeft geen enkele foutmelding, ik heb een spf record en alle DNS-updates zijn allang rond. Verder gebruik ik normale headers en komt mijn mail bij alle andere providers cq webhosters aan, zelfs bij gmail.

Enig idee waar het aan kan liggen?
Met citaat reageren
  #2 (permalink)  
Oud 16 February 2008, 13:42
Registered User
Branche: -
Deelnemer SIDN: -
KvK NL: -
Ondernemingsnummer BE: -
 
Geregistreerd: 25 April 2004
Locatie: -
Berichten: 1.143
Het ligt aan hotmail. Blijkbaar staat je IP op hun 'gooi maar weg zonder wat te melden'-list. Wel apart dat ze dat ook bij niet-thuis IP's doen. Heb hier hetzelfde, maar die staat op een thuisaansluiting (die overigens niet in de dial-up RBL's staat)

Een andere mogelijkheid is misschien dat je mailserver een andere hostname adverteert (zie config) dan je rDNS.
Met citaat reageren
  #3 (permalink)  
Oud 16 February 2008, 15:04
Registered User
Branche: ICT Dienstverlening
Deelnemer SIDN: nee
KvK NL: 09171039
Ondernemingsnummer BE: nvt
 
Geregistreerd: 16 February 2008
Locatie: Centraal Gelderland
Berichten: 25
Mijn hoofddomein is cyberbrain.nl, de hostname van mijn server is server01.cyberbrain.nl

Als ik een rdns query doe, komt daar cyberbrain.nl uit. Dat zou voor zover ik weet voldoende moeten zijn voor alle hosts onder dat domein? Of heb ik het verkeerd en moet ik dat aanpassen?
Met citaat reageren
  #4 (permalink)  
Oud 16 February 2008, 20:15
Registered User
Branche: -
Deelnemer SIDN: -
KvK NL: -
Ondernemingsnummer BE: -
 
Geregistreerd: 25 April 2004
Locatie: -
Berichten: 1.143
Ik denk dat dat het probleem is. Als de hostname van je server server01.cyberbrain.nl is moet je rDNS dat ook teruggeven.
Met citaat reageren
  #5 (permalink)  
Oud 16 February 2008, 22:21
TCM TCM is offline
Registered User
Branche: nvt
Deelnemer SIDN: nee
KvK NL: nvt
Ondernemingsnummer BE: nvt
 
Geregistreerd: 28 September 2005
Locatie: Haarlem
Berichten: 557
Meer info over hoe je geaccepteerd kan worden door de hotmail-servers kan je hier vinden:

http://postmaster.msn.com

Veel succes.. meer kunnen de andere mensen niet doen... alleen je rDNS goedzetten is helaas nooit voldoende bij hun..

-TCM
Met citaat reageren
  #6 (permalink)  
Oud 17 February 2008, 01:51
Registered User
Branche: Internetdiensten
Deelnemer SIDN: Nee
KvK NL: 37136428
Ondernemingsnummer BE: nvt
 
Geregistreerd: 5 September 2007
Locatie: Castricum
Berichten: 356
Krijg je een melding terug vanaf Hotmail of hoor je niets en komen je mails gewoon echt niet aan?
Met citaat reageren
  #7 (permalink)  
Oud 17 February 2008, 12:37
Registered User
Branche: ICT Dienstverlening
Deelnemer SIDN: nee
KvK NL: 09171039
Ondernemingsnummer BE: nvt
 
Geregistreerd: 16 February 2008
Locatie: Centraal Gelderland
Berichten: 25
Nee ik krijg geen enkel bericht terug. In mijn serverlog zie ik dat de mail afgeleverd is bij hotmail en 'will be delivered to repicient'
Met citaat reageren
  #8 (permalink)  
Oud 17 February 2008, 13:23
TCM TCM is offline
Registered User
Branche: nvt
Deelnemer SIDN: nee
KvK NL: nvt
Ondernemingsnummer BE: nvt
 
Geregistreerd: 28 September 2005
Locatie: Haarlem
Berichten: 557
Al die link van mij doorgelezen? Daar staat alles wat je moet doen om geaccepteerd te worden...
Ook moet je je aanmelden voor Sender ID door je servernaam te mailen.. nadat je dat gedaan hebt dan wordt je pas geaccepteerd...

-TCM
Met citaat reageren
  #9 (permalink)  
Oud 17 February 2008, 13:27
Maarten
Branche: SSL Certificaten
Deelnemer SIDN: ja
KvK NL: 37101223
Ondernemingsnummer BE: nvt
 
Geregistreerd: 13 March 2003
Locatie: Heerhugowaard
Berichten: 512
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door TCM Bekijk bericht
Ook moet je je aanmelden voor Sender ID door je servernaam te mailen.. nadat je dat gedaan hebt dan wordt je pas geaccepteerd...
SenderId / SPF is iets wat je in je DNS doet hoor, je hoeft echt hotmail niet te mailen.

Op http://www.openspf.org/ kun je vinden hoe je het instelt.
__________________

Om links of plaatjes te kunnen zien heb je tenminste 10 of meerdere posts nodig. Op dit moment heb je 0 posts.
- SSL certificaten van Comodo, Thawte en Verisign
Met citaat reageren
  #10 (permalink)  
Oud 17 February 2008, 15:20
Registered User
Branche: ICT Dienstverlening
Deelnemer SIDN: nee
KvK NL: 09171039
Ondernemingsnummer BE: nvt
 
Geregistreerd: 16 February 2008
Locatie: Centraal Gelderland
Berichten: 25
Jah ik heb die SPF record toegevoegd aan mijn DNS, en je kunt inderdaad wel een formulier invullen bij hotmail om problemen met je mailserver door te geven en acceptatie te bevorderen, maar zonder enige garantie dat je mail daarna wel aankomt.

Ik heb die link inderdaad helemaal doorgelezen, inclusief alle koppelingen naar andere sites. Ook de officiele site van SPF: openspf.org heb ik helemaal gelezen en alles wat daar staat had ik al toegepast om mijn server.
Met citaat reageren
  #11 (permalink)  
Oud 17 February 2008, 16:10
TCM TCM is offline
Registered User
Branche: nvt
Deelnemer SIDN: nee
KvK NL: nvt
Ondernemingsnummer BE: nvt
 
Geregistreerd: 28 September 2005
Locatie: Haarlem
Berichten: 557
https://support.msn.com/eform.aspx?p...rid&ct=eformts

Veel plezier...
Met citaat reageren
  #12 (permalink)  
Oud 17 February 2008, 16:32
Registered User
Branche: Internet Diensten
Deelnemer SIDN: nee
KvK NL: 30204849
Ondernemingsnummer BE: nvt
 
Geregistreerd: 14 March 2007
Locatie: Utrecht
Berichten: 226
heb je spamhaus al gechekt of je er niet tussen staat?
__________________
Noomedia - Service zoals u dat wenst!
w:
Om links of plaatjes te kunnen zien heb je tenminste 10 of meerdere posts nodig. Op dit moment heb je 0 posts.
Met citaat reageren
  #13 (permalink)  
Oud 17 February 2008, 22:23
Registered User
Branche: ICT Dienstverlening
Deelnemer SIDN: nee
KvK NL: 09171039
Ondernemingsnummer BE: nvt
 
Geregistreerd: 16 February 2008
Locatie: Centraal Gelderland
Berichten: 25
Dat formulier voor SenderID heb ik dus al ingevuld, plus nog een ander formulier dat ik tegenkwam bij webmasterinfo voor hotmail/livemail. En mijn domeinnaam of server IP's staan in geen enkele spamlist.
Met citaat reageren
  #14 (permalink)  
Oud 17 February 2008, 23:17
TCM TCM is offline
Registered User
Branche: nvt
Deelnemer SIDN: nee
KvK NL: nvt
Ondernemingsnummer BE: nvt
 
Geregistreerd: 28 September 2005
Locatie: Haarlem
Berichten: 557
Zo een aanvraag duurt eventjes.. ongeveer 2 dagen..
Geduld hebben...
Met citaat reageren
Advertenties
  #15 (permalink)  
Oud 18 February 2008, 06:50
Registered User
Branche: ICT Dienstverlening
Deelnemer SIDN: nee
KvK NL: 09171039
Ondernemingsnummer BE: nvt
 
Geregistreerd: 16 February 2008
Locatie: Centraal Gelderland
Berichten: 25
* dat is al meer dan een week geleden *
Met citaat reageren
Reageren

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Uit
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Aan



no new posts

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.0

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529