advertentie

Pagina 1 van de 2 1 2 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 15 van de 17

 1.  
  #1
  aangenaam
  556 Berichten
  Ingeschreven
  17/09/04

  Locatie
  Hazerswoude-Rijndijk

  Mentioned
  0 Post(s)
  Tagged
  0 Thread(s)
  0 Berichten zijn liked

  gjtje is offline.

  Registrar SIDN: nee
  KvK nummer: 28106937
  Ondernemingsnummer: nvt

  Verschillen 'normale' VPS en VMWare ESXi met vSphere

  Hallo allemaal,

  Sinds ik over ben naar een virtuele HA VmWare server met vSphere, wat zeer goed werkt, ben ik geinterreseerd geraakt in het beheren en opzetten van een eigen virtuele vSphere omgeving. Nu probeer ik in dit stadium de verschillen tussen een 'normale' VPS (?) en de schijnbaar zeer geavanceerde techniek van huidige virtuele servers te achterhalen. Ik loop op dit gebied toch wat achter en als het gaat om een 'virtuele server' bedenk ik mij nog een beetje de instabiliteit van jaren geleden, waarbij toch vaak berichten in het nieuws waren van instabiele of onbereikbare virtuele servers.

  Kan iemand uitleggen wat nu precies de verschillen zijn en waarom 50% van de systemen wereldwijd op virtuele machines draait (van horen zeggen)? Ik ga er op dit moment voornamelijk vanuit dat dezelfde techniek gebruikt wordt als jaren geleden, maar dat daaraan met name DRS en Fault Tolerance technieken aan zijn toegevoegd. Is de techniek betrouwbaar? Waarom zou je nog voor een dedicated server kiezen? Wat zijn verkoopargumenten om te gaan voor een vSphere omgeving? Zijn er nog wel nadelen te noemen?

  Alvast bedankt!


 2.  
  #2
  Virtualisatie specialist
  742 Berichten
  Ingeschreven
  19/11/07

  Locatie
  Capelle aan den IJssel

  Mentioned
  0 Post(s)
  Tagged
  0 Thread(s)
  5 Berichten zijn liked

  gjtje is offline.

  Naam: Theo Dumoulin
  Bedrijf: Tornado Solutions
  Functie: Algemeen Directeur
  URL: www.tornadosolutions.nl
  Registrar SIDN: nee
  KvK nummer: 24383741
  Ondernemingsnummer: nvt
  TrustCloud: oehTie

  Sinds een aantal maanden is ons VMware cluster vrijwel volledig redundant. De HighAvailability hebben we getest door willekeurig hardware er uit te trekken. Een enkele netwerkkaart is geen probleem, server heeft er meer. Storage of complete power van de node weg, geen probleem, de esxi servers overleggen onderling welke node welke vm's opstart. vCenter (managementsysteem van het complete clusteR) kan zelfs downgaan, als esxi deze vm opgestart heeft gaat alles automatisch weer verder. Zolang vCenter wel online is werkt ook DRS, als vCenter down gaat, werkt alleen HA wat automatisch alles opstart op een node als een node downgaat.

  Zolang vCenter up is werkt ook DRS als een zonnetje. Servers hebben qua load ongeveer dezelfde cijfers. Wijkt er een server af, dan berekend vCenter automatisch de beste optie en gaat, indien nodig, servers verhuizen. Downtime is er niet, heel af en toe een pingverlies tijdens het overzetten maar door goed instellen is de truck. Servers die veel streaming doen of openstaande verbindingen hebben kan je vastzetten op een systeem. Zelfs streaming pakketten draaien perfect en worden alleen verplaatst als het niet anders kan.

  Een Normale VPS bestaat eigenlijk niet. Een vps is een normale (virtuele)server die zijn hardware deelt met andere servers. Geavanceerde technieken zijn alleen maar de opties die je eventueel kan gebruiken. Het hoeft niet. Vraag je host wat ze doen want sommgen rekenen 30 euro voor dezelfde dienst waar iemand anders 290 euro voor vraagt per maand.

  Zowel HA als DRS nog nooit problemen mee gehad. Je kan eventueel zelfs vCenter redundant uitvoeren maar aan alles zit een prijskaartje dus voor ons niet interessant. Hoevaak gaat een systeem nu down? Om daar zoveel geld per maand aan uit te geven..... Als we zo groot zijn dat we 10k fysieke servers hebben te beheren is het een ander verhaal. Nu nog niet.

  Tussen esxi, Xen, HyperV en nog wel wat systemen zijn veel verschillen. De een is wat beter met Windows, de ander met Linux. Mijn ervaring is VMware toch wel het beste product. Wat voor jou goed is, wat vind jij lekker werken? Test het, dat antwoord kan je alleen zelf ontdekken. Niemand kan je dat vertellen.


  Correct me if i'm wrong maar dit is een beetje mijn reden of vrijwel alles op vpssen op vmware te draaien.
  Waarom 50% virtueel draait:
  Geen idee of het zo is, stel dat: (grove schatting)
  10000 servers.
  5000 virtueel
  dit draait makkelijk op 500 stevige fysieke servers.
  4500 fysieke servers, 500 vpsservers en 5000 virtuele servers.
  Dus 5% van je servers kan 50% van je serverbehoeftes draaien.

  Het is gewoon goedkoper.

  Even als toevoeging nog wat nadelen: VPSsen zijn theoretisch iets trager dan een server op dezelfde hardware omdat er een virtualisatielaag tussen zit. In de praktijk merk je dit vrijwel niet meer. Zo goed is de techniek al. Verder weet ik zo even geen nadelen. Sowieso, weegt dit op tegen voordelen als:
  • Bij onderhoud de server gewoon uitzetten, vm's kunnen gewoon verplaatst worden.
  • bij storingen geen downtime van je diensten, vm's draaien op een andere node verder
  • Makkelijker beheer, Esxi wordt niet aangepast door instellingen dus start vrijwel altijd normaal op. Daarna beheer van de vm's met een webinterface en geen gedoe met cd in de lade doen als je net thuis op de bank zit. Kan allemaal via internet.
  • Capaciteit is veel groter. Uitbreiden betekend niet direct hardware kopen maar misschien kan je nieuwe vm er wel gewoon bij.
  • vast nog wel meer zaken....


 3.  
  #3
  aangenaam
  556 Berichten
  Ingeschreven
  17/09/04

  Locatie
  Hazerswoude-Rijndijk

  Mentioned
  0 Post(s)
  Tagged
  0 Thread(s)
  0 Berichten zijn liked

  gjtje is offline.

  Registrar SIDN: nee
  KvK nummer: 28106937
  Ondernemingsnummer: nvt

  OehTie, bedankt voor de zeer heldere globale uitleg. Dat geeft wel een goed beeld. Kosten blijft toch een belangrijk onderdeel. Ook iets waar ik me in ga verdiepen.

  Verder helpt het gewoon enorm als je kan putten uit ervaringen van anderen; dat zou wat mij betreft een eerste selectie indicatie zijn om vervolgens te kijken of je er zelf makkelijk mee kan werken.

  Waar ik nog wel benieuwd naar ben: hoeveel tweaking, testen en maken van instellingen is er nodig geweest om tot jullie huidige setup te komen? Kan me voorstellen dat je daar niet in details alles wil toelichten, maar zo ongeveer, in tijd? Of is een standaard setup al gauw draaiende?


 4.  
  #4
  geregistreerd gebruiker
  3.701 Berichten
  Ingeschreven
  26/11/05

  Locatie
  Duivendrecht

  Mentioned
  1 Post(s)
  Tagged
  0 Thread(s)
  27 Berichten zijn liked

  gjtje is offline.

  Naam: Gert Jan
  KvK nummer: 34231610

  Je moet vooral vooraf goed nadenken, achteraf dingen aanpassen is een stuk ingewikkelder.
  Zo moet je netwerk goed ingericht zijn, je hebt een management vlan, vlans voor verkeer van de machines, een vlan voor live migration, een back-up vlan, heartbeat, etc. Als één van die onderdelen beïnvloedt dat weer de anderen en dan ben je soms problemen aan het oplossen die eigenlijk niks met de oorzaak te maken hebben.
  Wie mag waar bij? Zomaar alle beheerders volledig toegang geven tot je virtualisatie platform is niet goed.

  Dat is één van de nadelen van virtualisatie. Je hebt wel minder servers, echter de beheerkosten per fysieke server gaan omhoog. De omgeving wordt complexer en je hebt duurdere kennis (gecertificeerde virtualisatie mensen) nodig i.p.v. bijvoorbeeld iemand die weet hoe een Centos server in elkaar zit.


 5.  
  #5
  Virtualisatie specialist
  742 Berichten
  Ingeschreven
  19/11/07

  Locatie
  Capelle aan den IJssel

  Mentioned
  0 Post(s)
  Tagged
  0 Thread(s)
  5 Berichten zijn liked

  gjtje is offline.

  Naam: Theo Dumoulin
  Bedrijf: Tornado Solutions
  Functie: Algemeen Directeur
  URL: www.tornadosolutions.nl
  Registrar SIDN: nee
  KvK nummer: 24383741
  Ondernemingsnummer: nvt
  TrustCloud: oehTie

  Wat gjtje aangeeft is ook zeker waar. Per fysieke server ga je meer betalen. Echter deel die kosten eens door het aantal servers wat je draait voor klanten. In onze optiek is het toch goedkoper om te virtualiseren. Cursussen kosten veel geld maar stroom en netwerk zijn ook niet goedkoop. Althans, relatief wel maar we verbruiken aardig wat dus de rekening is er naar. Als ik alles op fysieke servers draai ga ik zo duizenden euro's extra per maand aan stroom betalen. Daarnaast zal ik extra racks moeten huren. Een cursus en certificering is dus voor mij niet 'duur' maar eerder een investering die ik binnen een aantal maanden heb terugverdiend.

  Andere punt van gjtje klopt ook. Vooraf goed plannen. Op kantoor heeft de setup in het klein gelegen en we zijn 4 maanden bezig geweest voor het helemaal perfect werkte. Voor het dus uberhaubt het rack inging. Uiteindelijk zijn we 3,5 maand aan het testen en proberen geweest en in slechts 2 weken hebben al die ervaringen geholpen bij het bouwen naar de (in onze ogen) perfecte setup. Uitbreiden kan nu in slechts enkele minuten.

  Wat scheiden we wel, wat niet? Wij hebben bijvoorbeeld geen dedicated netwerkkaart voor vmotion traffic. Vmware limiteerd vmotion met onze instellingen tot 2 vm's per host en tot 1 netwerkkaart per vmotion actie. Er zijn dus ten alle tijden 2 kaarten beschikbaar voor overig traffic. Zeker vSphere 5 kan heel goed resources verdelen. Zowel netwerk, als geheugen, als iops. Ik ga er hier dan vanuit dat je 4 netwerkkaarten per host hebt, heb je er meer dan kan je dit zeker verhogen. Of juist minder als je minder kaarten hebt.

  Hou wel rekening mee dat kooplicenties van VMware wel schrikbarend duur zijn. Als investering moet er zeker 30 tot 40k aan omzet tegenover staan om die te onderhouden. Sinds wij VSSP partner zijn is het wat makkelijker, dan wordt er betaald naar gebruik. (Minimaal 360 Vmware points (ongeveer 300 euro ex btw))

 6. advertentie


 7.  
  #6
  geregistreerd gebruiker
  1.901 Berichten
  Ingeschreven
  23/10/03

  Locatie
  Enschede (+ London)

  Mentioned
  1 Post(s)
  Tagged
  0 Thread(s)
  33 Berichten zijn liked

  gjtje is offline.

  Naam: Max
  Registrar SIDN: ja
  KvK nummer: 08119406
  Ondernemingsnummer: -

  Oorspronkelijk geplaatst door oehTie Bekijk Berichten
  Storage of complete power van de node weg, geen probleem, de esxi servers overleggen onderling welke node welke vm's opstart.
  Maar hoe redudant is je SAN storage?


 8.  
  #7
  moderator
  4.938 Berichten
  Ingeschreven
  30/05/03

  Locatie
  Blaricum

  Mentioned
  9 Post(s)
  Tagged
  0 Thread(s)
  198 Berichten zijn liked

  gjtje is offline.

  Naam: Pantsy
  Registrar SIDN: Ja
  KvK nummer: 32096872

  Het is ook verstandig om vooraf onderzoek te doen of de servers die je wilt virtualiseren wel geschikt zijn voor virtualisatie. Neem bijvoorbeeld database servers of andere veel eisende applications, deze kan je niet zo maar 1 2 3 virtualiseren en ben je soms duurder uit dan dat je het fysiek laat.

  De beheers kosten vallen reuze mee, althans dit hangt er vanaf hoeveel personeel je wilt trainen voor je platform. Bij een grote organisatie is dit te verwaarlozen, daar heb je al de vaste techies zoals network beheerders, systeems beheerders en security beheerders. Wat je dan enkel mist zijn certificeerde mensen die weten hoe een bepaalde techniek werkt, echter hangt dit er zwaar vanaf welke virtualisatie techniek je gaat gebruiken. Voor Citrix, Hyper-V, VMware is het duidelijk met de certificaten en trainingen.

  Wij hebben de ervaring dat het beheer een stuk makkelijker is geworden, overzichtelijker, sneller uit te rollen (updates/uitbreidingen etc..) en uiteraard grote kosten besparingen op infrastructuur en stroom.

  Als je echt een HA omgeving wilt opbouwen met vSphere, dan moet je inderdaad alles redundant hebben. Dit is een investering die je doet en schrik je van in het begin, bij ons heeft het zich inmiddels al ruimschoots terug verdient en klanten hebben een betere ervaring.

  Struikel punten in een nutshell:

  is een vaste server geschikt om te virtualiseren? (consolidatie)
  iscsi netwerk moet je tip top in orde hebben (geoptimaliseerd)
  nodes redundant uitrollen (minimaal 3)
  I/O, hoeveel heb je nodig en hoeveel ruimte wil je hebben voor in de nabije toekomst? Dit is een probleem waar elke cloud boer tegen aanloopt.
  san storage redundant uitrollen, hier zijn veel mogelijkheden voor en zal de grootste investering zijn.
  beheer, wie gaat wat doen?
  provisioning system gaan gebruiken? (á la vcloud of wat anders)

  Sommige problemen heb ikzelf mogen ervaren in de afgelopen 6 jaar dat ik er mee bezig ben, het houd je altijd bezig.


 9.  
  #8
  Server Freak
  3.295 Berichten
  Ingeschreven
  19/05/06

  Locatie
  Assen

  Mentioned
  4 Post(s)
  Tagged
  0 Thread(s)
  208 Berichten zijn liked

  gjtje is offline.

  Naam: Sinterklaas
  KvK nummer: 04069370

  Veel voorkomend probleem is inderdaad de onderliggende laag ten opzichte van wat je er mee wilt doen. Een database server draai je dan ook niet op een omgeving waarvan de I/O laag is, met een paar transacties valt het mee, maar met duizend per seconde zakt je hele infrastructuur in elkaar.

  Daarnaast is het netwerk uiteraard ook belangrijk, zo heeft infiniband een ontzettend goede prestatie, maar kost het in aanschaf ook een stuk meer.

  Storage is er in verschillende varianten, verschil in merk, performance, aansluitingen enzovoorts. Het is niet altijd zo dat virtualisatie beter is in mijn ogen, op het moment dat je een dermate zware node hebt draaien en verder geen backup nodes kun je beter voor meerdere kleine nodes kiezen.

  Of je nu virtualiseert op basis van HyperV, VMWare, Xen of wat dan ook, bovenstaande bepaald een groot deel van het geheel. Het is zo dat tegenwoordig veel gevirtualiseerd wordt, zal ook nog wel meer worden, maar de behoefte aan een x aantal nodes blijf je sowieso houden.


 10.  
  #9
  Virtualisatie specialist
  742 Berichten
  Ingeschreven
  19/11/07

  Locatie
  Capelle aan den IJssel

  Mentioned
  0 Post(s)
  Tagged
  0 Thread(s)
  5 Berichten zijn liked

  gjtje is offline.

  Naam: Theo Dumoulin
  Bedrijf: Tornado Solutions
  Functie: Algemeen Directeur
  URL: www.tornadosolutions.nl
  Registrar SIDN: nee
  KvK nummer: 24383741
  Ondernemingsnummer: nvt
  TrustCloud: oehTie

  Oorspronkelijk geplaatst door maxnet Bekijk Berichten
  Maar hoe redudant is je SAN storage?
  Xen en HyperV heb ik eerlijk gezegd heel weinig ervaring mee. Wel iets maar te weinig. vSphere kan multipathing gebruiken. Neem een 2e san, sync die 2 met elkaar en van beide gaat een kabel naar de node. vSphere doet de bijna rest

  Zoals Pathsy terecht aangeeft, initieel heb je aardig wat hardware aan te schaffen. Uiteindelijk verdient het zich echt wel terug. En een nieuwe server is secondewerk inplaats van bestellingen doen, kabels leggen, server in het rack inbouwen... Die stappen kan je allemaal overslaan. Je maakt een vm en gaat gelijk de linuxversie die je wilt installeren.

  Wel moet ik zeggen dat met een beetje tweaking en extra geheugen voor een vm zelfs een microsoft sql server verschrikkelijk snel is. Door data te cachen en uiteindelijk in grotere blokken weg te schrijven kan het aantal iops omlaag waardoor trage storage wat minder erg is. Alleen dit kost wel weer ram. Linux mysql idem dito. Ik draai een aantal magento servers en zelfs onder zware belasting zijn ze niet te onderscheiden van de gespecialiseerde magento hosters die alles op ubermoderne dedicated quadcore machines met 48 gb ram doen. (dat zeggen ze ten minste, dat ze dat hebben )

  Het is dat klanten soms een dedi willen, anders had ik ze helemaal niet meer gehad. Van mijzelf draait alles, zowel Windows als Linux, zowel webserver als streamingserver als databaseserver virtueel. Tot volle tevredenheid van de klanten.


 11.  
  #10
  geregistreerd gebruiker
  1.901 Berichten
  Ingeschreven
  23/10/03

  Locatie
  Enschede (+ London)

  Mentioned
  1 Post(s)
  Tagged
  0 Thread(s)
  33 Berichten zijn liked

  gjtje is offline.

  Naam: Max
  Registrar SIDN: ja
  KvK nummer: 08119406
  Ondernemingsnummer: -

  Oorspronkelijk geplaatst door oehTie Bekijk Berichten
  Xen en HyperV heb ik eerlijk gezegd heel weinig ervaring mee. Wel iets maar te weinig. vSphere kan multipathing gebruiken. Neem een 2e san, sync die 2 met elkaar en van beide gaat een kabel naar de node. vSphere doet de bijna rest
  Maar gaat hij snel genoeg over op het andere path zonder dat het besturingssysteem er last van heeft?

  Bedenk dat het besturingssysteem dat binnen de virtuele machine draait alleen maar de virtuele schijf ziet, en er vanuit gaat dat deze de eigenschappen van een normale schijf heeft.
  Weet dat bijvoorbeeld FreeBSD een timeout van slechts iets van 5 seconden heeft. Duurt een IO opdracht langer dan dat, dan kan dat fataal zijn.


 12.  
  #11
  Virtualisatie specialist
  742 Berichten
  Ingeschreven
  19/11/07

  Locatie
  Capelle aan den IJssel

  Mentioned
  0 Post(s)
  Tagged
  0 Thread(s)
  5 Berichten zijn liked

  gjtje is offline.

  Naam: Theo Dumoulin
  Bedrijf: Tornado Solutions
  Functie: Algemeen Directeur
  URL: www.tornadosolutions.nl
  Registrar SIDN: nee
  KvK nummer: 24383741
  Ondernemingsnummer: nvt
  TrustCloud: oehTie

  Oorspronkelijk geplaatst door maxnet Bekijk Berichten
  Maar gaat hij snel genoeg over op het andere path zonder dat het besturingssysteem er last van heeft?

  Bedenk dat het besturingssysteem dat binnen de virtuele machine draait alleen maar de virtuele schijf ziet, en er vanuit gaat dat deze de eigenschappen van een normale schijf heeft.
  Weet dat bijvoorbeeld FreeBSD een timeout van slechts iets van 5 seconden heeft. Duurt een IO opdracht langer dan dat, dan kan dat fataal zijn.
  Tijdens mijn eigen testen praten we over enkele tiendes van seconden. geen 5 seconde in ieder geval.


 13.  
  #12
  moderator
  4.938 Berichten
  Ingeschreven
  30/05/03

  Locatie
  Blaricum

  Mentioned
  9 Post(s)
  Tagged
  0 Thread(s)
  198 Berichten zijn liked

  gjtje is offline.

  Naam: Pantsy
  Registrar SIDN: Ja
  KvK nummer: 32096872

  Freebsd heeft een lagere timeout inderdaad dan linux distro's, dit moet je handmatig verhogen inderdaad. Windows heeft standaard ook een hoge timeout, alleen als je disk word verloren door je OS, dan betekend het simpelweg dat er iets niet goed is met je storage oplossing of je storage network.


 14.  
  #13
  aangenaam
  556 Berichten
  Ingeschreven
  17/09/04

  Locatie
  Hazerswoude-Rijndijk

  Mentioned
  0 Post(s)
  Tagged
  0 Thread(s)
  0 Berichten zijn liked

  gjtje is offline.

  Registrar SIDN: nee
  KvK nummer: 28106937
  Ondernemingsnummer: nvt

  Bedankt voor alle reacties zover! Ik merk wel dat het enkel interresant is voor bedrijven met een grote omzet en veel klanten die 1 of meerdere servers afnemen, en aangezien ik niet bekend ben met een 'reseller' opzet hiervoor denk ik dat het voor mijn eigen bedrijfje nog wat te klein is. In ieder geval om de nodige investeringen te doen.

  @oehTie: jij zegt dus eigenlijk dat je voor elke server best wat tweaking kan uitvoeren om eigenlijk ALLE soorten servers te draaien?

  Draaien jullie voor grote bedrijven met intensieve sites, echt drukke sites, of toch meer voor particulieren hobbyisten en MKB? Dat zal waarschijnlijk een mix zijn, maar het gaat mij natuurlijk om de ervaringen met de grote bedrijven met hele drukke sites.


 15.  
  #14
  Virtualisatie specialist
  742 Berichten
  Ingeschreven
  19/11/07

  Locatie
  Capelle aan den IJssel

  Mentioned
  0 Post(s)
  Tagged
  0 Thread(s)
  5 Berichten zijn liked

  gjtje is offline.

  Naam: Theo Dumoulin
  Bedrijf: Tornado Solutions
  Functie: Algemeen Directeur
  URL: www.tornadosolutions.nl
  Registrar SIDN: nee
  KvK nummer: 24383741
  Ondernemingsnummer: nvt
  TrustCloud: oehTie

  Zeker VMware kan eigenlijk alles aan. Als een site heel erg druk wordt, neem een 2e vm voor die dienst die je in drs op een andere node laat zetten tenzij niet anders kan.

  Je zal te klein zijn om het echt op te zetten, een minimale setup zit je sowieso richting de 20 000 euro eenmalig en 500 per maand voor de minimale licentie vmware en hosting van het hele spul. Daarnaast heb je echt wat kennis nodig om het goed op te zetten.

  Ik draai vooral voor het mkb hun eigen webservers. Maar daarnaast voor klanten waar we compleet systeem beheer voor doen staat er ook een compleet exchange cluster, Windows AD cluster, SQL cluster, File Cluster en applicatieservers klaar.


 16.  
  #15
  geregistreerd gebruiker
  3.701 Berichten
  Ingeschreven
  26/11/05

  Locatie
  Duivendrecht

  Mentioned
  1 Post(s)
  Tagged
  0 Thread(s)
  27 Berichten zijn liked

  gjtje is offline.

  Naam: Gert Jan
  KvK nummer: 34231610

  Ook zonder san (wat een duur component is) kunnen dit soort tools al een handig management sausje toevoegen wat het beheer een stuk eenvoudiger maakt t.o.v. allemaal losse nodes. Je hebt dan misschien geen livemigration, je kunt bijvoorbeeld wel makkelijk machines heen en weer fietsen tussen nodes, of templates uitrollen, alle machines centraal beheren en de status zien.


Pagina 1 van de 2 1 2 LaatsteLaatste

Gelijkaardige Onderwerpen

 1. Gezocht: Simpele VPS met Debian 6
  Door Anoniem in forum Aanbiedingen Gezocht
  Reacties: 2
  Laatste Bericht: 07/03/12, 16:41
 2. VPS gezocht met groeimogelijkheden
  Door Anoniem in forum Aanbiedingen Gezocht
  Reacties: 3
  Laatste Bericht: 28/02/12, 13:55
 3. VMWare vSphere ESXi onverklaarbaar vastlopen
  Door Spyder01 in forum Virtualisatie (VPS)
  Reacties: 25
  Laatste Bericht: 07/10/11, 10:34
 4. VMware ESXi 3.5 / VMware Infrastructure Client 2.5
  Door widemis in forum Dedicated en VPS (unmanaged) Hosting
  Reacties: 6
  Laatste Bericht: 09/11/08, 21:51
 5. Reacties: 0
  Laatste Bericht: 04/06/08, 20:15

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  webhostingtalk.nl
Webhostingtalk.nl © copyright 2001-2014 Alle Rechten Gereserveerd.

Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549