Ik kreeg dit bericht vandaag. Wat houdt dit verder in voor de klanten? Ik begrijp uit het bericht dat het om Sam T*rb*rg gaat die de fraude zou hebben gepleegd, maar hij leidde toch die tent? Iemand meer info?
Geachte relatie,
U hebt waarschijnlijk al op andere wijzen vernomen dat Kronos Nederland B.V., o.a. handelend onder de naam RedUnix, het slachtoffer is geworden van misbruik, malversaties en fraude door één van haar medewerkers.
De omvang staat nog niet geheel vast, maar duidelijk is dat de financiële gevolgen voor onze onderneming aanzienlijk zijn.
Uiteraard is ingegrepen en is het dienstverband met deze medewerker beëindigd.
Voor onze relaties leken die handelingen geen gevolgen te hebben.
Wij zijn er echter mee geconfronteerd dat een aantal relaties per email valselijke berichten hebben ontvangen met als inhoud dat de betalingen voor onze diensten voortaan op een ander banknummer dient plaats te vinden.
Ook ontvingen relaties een email bericht waaruit zou kunnen worden opgemaakt dat relaties in overeenstemming met ons bedrijf kunnen overstappen voor hun diensten naar Sam T*rb*rg c.q. Panther-IT B.V. c.q. Produtch hosting.
Wij wijzen u er nadrukkelijk al middels dit per email verzonden bericht op dat wij niets te doen hebben met dergelijke berichten en dat daarin ten onrechte zaken worden weergegeven die met onze onderneming te maken hebben.
Aanpassingen m.b.t. de wijze van betalen worden altijd per gewone post verzonden en uiteraard distantiëren wij ons van ieder bericht m.b.t. het maken van overstappen.
Let wel: betalingen aan een onbevoegde leveren t.a.v. onze onderneming geen bevrijdende betaling op.
Enige relaties die per abuis op een dergelijk bericht hadden betaald hebben aangegeven dat zij zowel een melding bij hun bank als ook aangifte van een strafbaar feit bij de politie hebben gedaan.
Normaliter zijn dit kwesties die weliswaar zowel civiel- als strafrechtelijk voor de betrokkene gevolgen zullen hebben, maar intern worden gehouden.
Het dreigen van benadeling van onze relaties is echter reden om met deze waarschuwing naar buiten te treden.
Mocht u over deze verklaring als relatie vragen hebben, dan kunt u zich wenden tot de directe van Kronos Nederland B.V., namens welke de heer G.A. Arendse als woordvoerder optreedt. Met vriendelijke groet,
Fred Arendse
IP Phone Team B.V.
Evenementen voor de komende 60 Dag(en)
Resultaten 1 tot 15 van de 1626
Onderwerp: Redunix fraude (Sam T*rb*rg)
-
19/08/10 21:38Redunix fraude (Sam T*rb*rg)
-
19/08/10 21:49volgens linkedin is hij de eigenaar van redunix. Ondertussen begrijp ik dat er wat fusies en overnames zijn geweest.
Ben ondertussen ook benieuwd hoe het zit.
Heb geen mail gehad om Sam te volgens naar zijn (mogelijke) nieuwe bedrijf.
- Geen idee hoe het exact inhoudelijk zit (ga dus niks roepen), maar vind zo'n bericht meer een slap aftreksel dan een goed onderbouwt bericht naar je klanten toe, mits het een 1:1 copy is....
-
19/08/10 22:04@no1san - Ben ook niet benaderd nee.
@Geert-Jan - Ja dit is 1 op 1. Vind het ook niet heel sterk. In het begin van het bericht lijkt het of hij de naam niet wil noemen, maar het blijkt duidelijk uit het verdere stuk.
-
19/08/10 22:10Inderdaad geen sterk bericht.
Contacten gingen via Sam.
Nu komt er in eens een ander bedrijf en een verhaal dat Sam iets zou hebben gedaan.
Redunix was volgens mij een (eenmans) bedrijf van Sam.
Ik was me niet bewust van overnames of andere bedrijven.
Zitten vast twee kanen aan het verhaal.
- advertentie
-
19/08/10 22:17@no1san - Ja zeker, MAAR zie wel dat recentelijk de contactpersonen van redunix.com gewijzigd zijn van Sam naar dhr Arends van dit bericht. Dat is opvallend. Verder klopt het volgens de KvK wel dat Kronos Nederland B.V. eigenaar is van RedUnix. Volgens mij zijn ze iets van 1 jaar geleden overgenomen. Heb het idee dat het verhaal wel klopt. Weet niet of je iets van een maand geleden de mail ontving waarin excuses werden gemaakt voor de slechte dienstverlening? Daarin schreef Sam nota bene zelf dat hij op non actief stond. Dat vond ik toen al vreemd en misschien heeft het er niks mee te maken, maaar toch.
-
19/08/10 22:25yep die mail heb ik ook gehad.
Sam was een maand niet aan het werk.
Echter met een vage omschrijving dus dacht dat er iets prive was.
Heb inderdaad het idee dat in die periode eea is gaan spelen.
-
19/08/10 23:03Heb net bevestiging via de support desk van RedUnix dat het bericht klopt.
-
19/08/10 23:12SolidHost7.259 Berichten133 Berichten zijn liked
Naam: André van Vliet
Bedrijf: SolidHost Managed Hosting
Functie: CEO
URL: www.solidhost.com
KvK nummer: 24366308
Het klinkt mij in de oren als een slecht georganiseerde overname, waarbij waarschijnlijk geen of niet genoeg afspraken zijn gemaakt. Als daar sprake van is, is dat beide partijen aan te rekenen.
Hoe dan ook; dit soort ongein zit je als klant niet op te wachten. Als ik zo'n bericht van een leverancier zou ontvangen, zou ik per direct opzeggen en overstappen naar een partij die zijn zaakjes wel op orde heeft.
-
19/08/10 23:15Ook erg benieuwd
Ben ook heel benieuwd, want kreeg deze email ook...
-
19/08/10 23:22Yep en vooral heel snel je managed servers oppakken en ergens anders neer zetten.Als ik zo'n bericht van een leverancier zou ontvangen, zou ik per direct opzeggen en overstappen naar een partij die zijn zaakjes wel op orde heeft.
Iemand daar ervaring mee?
-
19/08/10 23:28Ieder verhaal heeft twee kanten. Zo ook deze. Afwachten wat er gaat gebeuren en hopen dat de gevolgschade beperkt blijft.
-
19/08/10 23:52MMhh, vreemd verhaal, inderdaad maar eens even bekijken wat er gebeurt voordat er overhaaste beslissingen genomen worden. Iemand een solide verhaal gehoord dat alle feiten op een rijtje zet?
-
19/08/10 23:58In deze oudere post lichtte Sam de overnames in 2009 toe. Ik vond deze mail nogal verwarrend doordat enige introductie van IPPhone en andere contactgegevens dan e-mail ontbreken. De website van genoemde partij is leeg en geeft ook geen nadere informatie, net als de website van RedUnix, die van Kronos gaf leeg resultaat. Een dergelijk bericht geeft bij mij alleen maar onrust.
Hopelijk volgt later wat geruststellender berichtgeving want als je eerdere topics over andere partijen terugleest zie je dat de overlast voor klanten soms enorm groot kan zijn. Denk bv. aan datacenters waaruit dedicated/colocated servers van klanten zonder waarschuwing vooraf worden leeggetrokken of uitgeschakeld. Ik en mijn klanten zitten echt niet op een dergelijke affaire te wachten.
-
20/08/10 00:05geregistreerd gebruiker347 Berichten1 Berichten zijn liked
Bedrijf: Hostingpower
URL: www.hostingpower.nl
Registrar SIDN: Ja
KvK nummer: 20116658
Vreemde vorm van communicatie richting de klanten.
LinkBacks (?)
- 02/09/10, 15:26
- 01/09/10, 15:36
- 01/09/10, 15:19
- 31/08/10, 16:44
- 31/08/10, 16:42
- 30/08/10, 17:35
-
Poldersoap: Redunix-klanten offline, zakenpartners rollend over straat | ISPam.nl
Refback This thread30/08/10, 16:01 - 30/08/10, 15:04
- 30/08/10, 13:39
- 30/08/10, 10:21
-
DIG / NET / DNS Wijziging
Refback This thread30/08/10, 10:15 -
Het Kreeften en Garnalen Forum • Toon onderwerp - Forum weer in de lucht
Refback This thread30/08/10, 09:57 -
Avifauna Groningen Forums • Toon onderwerp - Mededeling: SITE LAG ER SINDS VRIJDAG UIT!
Refback This thread29/08/10, 19:48 -
Gratis forum maken bij Forum-xl.nl • Toon onderwerp - WHT forum problemen
Refback This thread29/08/10, 10:00 -
Forums Cannabiques Francophones (FCF) • Afficher le sujet - Cannaweed indisponible?
Refback This thread28/08/10, 23:57 -
Onbereikbaarheid | Lyndseylog
Pingback This thread28/08/10, 19:07 -
Paintball Forum
Refback This thread28/08/10, 15:06 - 28/08/10, 15:05
-
Weerwoord Mobile
Refback This thread28/08/10, 12:46 -
Untitled document
Refback This thread28/08/10, 11:53 -
HetweerinBoskamp
Refback This thread28/08/10, 10:39 - 28/08/10, 10:28
- 27/08/10, 20:48
-
Cannaweed | Facebook
Refback This thread27/08/10, 20:07 - 27/08/10, 19:08
- 27/08/10, 16:02
- 27/08/10, 14:28
- 21/08/10, 21:19



LinkBack URL
About LinkBacks

