ik heb ondertussen contact gehad met stichting Brein
daarbij vroegen zij via de telefoon om de NAW gegevens
ik heb gezegd dat ik dat niet zomaar doe en dat ik
een wettelijke document nodig heb hiervoor
maar nu krijg ik deze mail
wat moet ik doen ?
Geachte heer Ekkel,
Van mijn collega heb ik begrepen dat u beschikt over de NAW-gegevens van de eigenaar van de website www.xxxxxxxx.xx.
Op basis van verschillende gerechtelijke uitspraken dient een ISP de NAW-gegevens af te geven indien de onrechtmatigheid van de betreffende website aannemelijk is. Zie hiervoor tevens de onderstaande uitspraken:
· Voorzieningenrechter Rechtbank Den Haag 5 januari 2007 276747/KG ZA 06-1417 (Dutchtorrent);
· Voorzieningenrechter Rechtbank Amsterdam, 369220 / KG ZA 07-840 AB/MV (Everlasting);
· Gerechtshof Amsterdam, 3 juli 2008 (Everlasting).
Aangezien het hier een illegale bit-torrent website betreft, is deze onrechtmatigheid evident en BREIN verzoekt u dan ook de bij u bekende NAW-gegevens te overleggen.
Hopende u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd, indien u nog vragen heeft, dan kunt u vanzelfsprekend contact met ons opnemen.
Hoogachtend,
B. W.
Juridische Zaken / Legal Counsel
Stichting BREIN
Siriusdreef 22-28
2132WT Hoofddorp
e: KNIP
t: +31 23 799 7870
f: +31 23 799 7720
w: http://www.anti-piracy.nl
Evenementen voor de komende 60 Dag(en)
Resultaten 1 tot 15 van de 46
Onderwerp: Brein vraagt NAW wat moet ik doen
-
04/05/11 16:25Brein vraagt NAW wat moet ik doen
-
04/05/11 16:29Geregistreerd Gebruiker4.108 Berichten- Ingeschreven
- 23/04/05
- Locatie
- Eindhoven
222 Berichten zijn liked
KvK nummer: 17177247
1. Laat je niet gek maken.
2. Daarvoor hebben we in de hosting branche de Notice and Take Down gedragscode.
http://www.samentegencybercrime.nl/NTD/?p=content
-
04/05/11 16:32oke dan ga ik dat nu even lezen en in verdiepen
want ik wil geen risico lopen ivm de wet van de privacy
uiteraard heb ik de website op zwart gezet en de content verwijderd
-
04/05/11 16:33Welke niet wettelijk word ondersteund, vrij nutteloos vandaar dat het ook een "gedragscode" is... soort papiertje van goed gedrag
Privacy wet is hier nog steeds van toepassing, je zou vriendelijk kunnen terug sturen dat je toch nog even blijft wachten op toestemming van een rechter. Daarnaast is het verstandig om je klant te contacteren en vragen wat hij precies uitspookt.
Dit bovenstaande is eigenlijk niet zo'n handige actie... een site op zwart zetten is altijd goed maar de content kan je beter pas na overleg verwijderen.uiteraard heb ik de website op zwart gezet en de content verwijderd
-
04/05/11 16:33hoi,
-volgens moet je niks als een stichting een verzoek doet om NAW gegevens.
Daarnaast doe ik altijd het verzoek retour om aangifte te doen van als er illegale zaken plaatsvinden.
Als er eenmaal een zaak is:
-Verder zijn mijn gegevens bekend bij Bureau Regionaal Interceptiecentrum.
Als het goed is zijn de gegevens daar bekend op welke wijze zij een vordering kunnen indienden bij mijn bedrijf.
bovenstaand was echter geen ervaring met de stichting Brein.
uiteraard heb ik de website op zwart gezet en de content verwijderd
Dat doe ik bij mijn gratis forumhosting nog niet eens :-)
-
04/05/11 16:34administrator19.404 Berichten- Ingeschreven
- 17/12/01
- Locatie
- Amsterdam
317 Berichten zijn liked
Naam: Domenico Consoli
Bedrijf: Webhostingtalk.nl
Functie: Founder/CEO
URL: webhostingtalk.nl
Registrar SIDN: Ja
KvK nummer: 51327317
TrustCloud: domenico
Laat je niet bang maken en lees anders dit ook even -> http://webwereld.nl/nieuws/105811/ho...aan-brein.html
Gebruik Google ook even en zoek naar worldstream en brein.
-
04/05/11 16:37
-
04/05/11 16:42
-
04/05/11 16:44FireMultimedia483 Berichten- Ingeschreven
- 15/04/06
- Locatie
- Drunen
6 Berichten zijn liked
Bedrijf: FireMultimedia
Functie: Eigenaar
URL: www.firemultimedia.nl
KvK nummer: 17219092
Als je inmiddels contact hebt gehad met de eigenaar en deze geen problemen heeft met de verwijdering dan zou ik een e-mail sturen naar Brein waarin je aangeeft dat de "illegale" content inmiddels is verwijderd en jij daarom niet meer de noodzaak ziet om de gegevens van de klant door te geven.
-
04/05/11 16:53ik heb volgende mail verstuurd naar Brein
Beste B. W.
de informatie die u heeft gekregen klopt inderdaad
enkel hebben wij het nog steeds over privacy gegevens
dus ik werk zeker mee om de gegevens af te geven
enkel pas nadat de rechter toestemming daarvoor geeft
wel heb ik de website op zwart gezet en de content verwijderd
maar gezien ik een startend ondernemer ben wil ik hierin geen risico lopen
ik heb bij diverse partijen advies gevraagd en die kwamen met dit advies
ik wil u er wel op wijzen dat ik zeker mee werk om de gegevens te geven
maar pas na toestemming van de rechter
hoop uw begrip hiervoor
Met vriendelijke groet,
Patrick Ekkel
-
04/05/11 17:08Had dit maar weg gelaten:
maar gezien ik een startend ondernemer ben wil ik hierin geen risico lopen
ik heb bij diverse partijen advies gevraagd en die kwamen met dit advies
Maar dat is nu te laat, nooit je "angst" laten tonen
-
04/05/11 17:13moderator4.153 Berichten- Ingeschreven
- 21/05/03
- Locatie
- NPT - BELGIUM
230 Berichten zijn liked
Naam: Dennis de Houx
Bedrijf: All In One
Functie: Zaakvoerder
URL: www.all-in-one.be
Ondernemingsnummer: 0867670047
Brein kan klagen en zagen wat ze willen, maar europese wet op privacy staat wel iets hoger dan hun clubje. Misschien een idee om brein even aan te geven bij europese instanties dat ze klantgegevens vragen, want dat is ook illegaal. Trouwens als ze de eigenaar willen weten van een domeinnaam dat ze dan eens bij sidn/dns.be/... aankloppen in plaats van bij de hoster.
-
04/05/11 17:15User2.310 Berichten- Ingeschreven
- 24/04/09
- Locatie
- Gemeente Castricum
58 Berichten zijn liked
-
04/05/11 22:54Heb me in dat kader ook wel eens afgevraagd waarom er auteursrechtenclubs in de SIDN deelnemerslijst voorkomen.
Zo is ene "vereniging Buma" lid, terwijl ze vreemd genoeg hun eigen domein niet bij zichzelf, maar bij een andere partij hebben geregistreerd.
Zouden ze alleen om te lobby'en lid geworden zijn of ook over een whois ontheffing beschikken?
- advertentie
-
05/05/11 10:32geregistreerd gebruiker359 Berichten- Ingeschreven
- 06/08/10
- Locatie
- Eindhoven
16 Berichten zijn liked
Bedrijf: Orange Lemon BV
URL: www.OrangeLemon.nl
Registrar SIDN: JA
KvK nummer: 53228383
Als je een goede rechtsbijstandsverzekering hebt zou ik het gewoon bij hun droppen voor een advies. En anders gewoon negeren.
Het is maar een stichting... een cluppie mensen met grootheidswaanzin als je het mij vraagt.
LinkBacks (?)
- 19/05/11, 09:20
- 17/05/11, 18:07
- 11/05/11, 20:45
- 11/05/11, 19:38
- 11/05/11, 17:10
Gelijkaardige Onderwerpen
-
Leaseweb moet klantgegevens aan Brein overhandigen. UPDATE!
Door Domenico in forum Bedrijfsvoering van een HostingbedrijfReacties: 106Laatste Bericht: 25/07/07, 12:02 -
UPC moet naw gegevens aan BREIN verstrekken
Door skunkah in forum LoungeReacties: 9Laatste Bericht: 24/08/06, 20:18 -
Klant voegt toe op msn en vraagt naar aanbieding, wat te doen?
Door Geoffrey in forum Webhostingtalk mededelingen, ideeën en suggestiesReacties: 7Laatste Bericht: 06/08/06, 19:37 -
Wat moet ik doen?
Door kaise in forum Dedicated en VPS (unmanaged) HostingReacties: 15Laatste Bericht: 17/03/05, 19:26 -
Wat moet ik doen?
Door ver$age in forum Dedicated en VPS (unmanaged) HostingReacties: 30Laatste Bericht: 19/11/04, 08:29



10Likes
LinkBack URL
About LinkBacks

